U pokolju u Rimu ubijene tri žene. Jedna je bila bliska prijateljica premijerke Meloni

Foto: Facebook

‘Nicoletta je bila zaštitnički nastrojena majka, iskrena i diskretna prijateljica, u isto vrijeme snažna i krhka žena. Ali prije svega bila je profesionalka s neuobičajenim osjećajem dužnosti… Nicoletta je bila moja prijateljica’, poručila je talijanska premijerka

Tri žene, uključujući prijateljicu nove talijanske premijerke, ubijene su u pucnjavi u jednom rimskom kafiću, a ranjeno je još četvero ljudi, piše BBC.

U kafiću je trajao sastanak u sklopu odbora stanara.

Roberto Gualtieri, gradonačelnik Rima, opisao je pucnjavu kao “tešku epizodu nasilja” i rekao da će prisustvovati hitnom sastanku u ponedjeljak.

Osumnjičenik (57) je u pritvoru. Ima povijest svađa s nekim članovima odbora, kažu izvješća.

Luciana Ciorba, potpredsjednica odbora, bila je u kafiću u četvrti Fidene, izvještavaju talijanske novine La Repubblica.

Rekla je da je napadač u nedjelju ušao u bar vičući: “sve ću vas pobiti” prije nego što je upotrijebio svoj pištolj i zapucao. Navodno su ga svladali drugi stanari prije nego što ga je policija privela.

Od ozlijeđenih, za koje se pretpostavlja da su dvije žene i dva muškarca, jedan je i dalje u teškom stanju.

Jedna od ubijenih žena, Nicoletta Golisano bila je prijateljica premijerke Giorgie Meloni.

U objavi na Facebooku, u kojoj je izrazila sućut obitelji ubijene prijateljica, Meloni je rekla da će se uvijek sjećati svoje prijateljice po tome što je bila “lijepa i sretna”.

“Nicoletta je bila zaštitnički nastrojena majka, iskrena i diskretna prijateljica, u isto vrijeme snažna i krhka žena. Ali prije svega bila je profesionalka s neuobičajenim osjećajem dužnosti… Nicoletta je bila moja prijateljica. Nije u redu tako umrijeti. Nicoletta je bila sretna, i lijepa, u crvenoj haljini koju je prije nekoliko tjedana kupila za svoj 50. rođendan.”, napisala je.

Policija tek treba komentirati motiv osumnjičenika, ali se smatra da napad nije bio politički, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari