GREŠKA U KOMUNIKACIJI?

U županijskom stožeru CZ opravdano nezadovoljni: “Nemamo 20 nego 7 novozaraženih u PGŽ”

Foto: Ilustracija - Testiranje u Rijeci (Mateo Levak/Riportal)

Na današnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite pročitan je podatak o 20 novozaraženih u PGŽ u posljednja 24 sata, što je netočno, tvrde iz županijskog stožera Civilne zaštite

Zbog toga su u županijskom stožeru Civilne zaštite izrazito nezadovoljni, i medijima je već poslan ispravak krivog navoda.

“Demantiramo informaciju s današnje pressice Nacionalnog stožera da je u PGŽ danas 20 novozaraženih”, poručili su.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović izjavio je da ne zna otkud se pojavila brojka od 20 novozaraženih, “jer prema evidenciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ danas je 7 novozaraženih u PGŽ, kako smo i poslali medijima u priopćenju, dok su četiri osobe ozdravile”.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović zbog ovoga je u kontaktu s Nacionalnim stožerom kako bi se utvrdilo kako je došlo do ove pogreške.

NADOPUNA: Tijekom poslijepodneva, oglasili su se iz Nacionalnog stožera.

Objasnili su da su brojci od 7 novozaraženih danas u PGŽ dodali i osobe koje su turisti u Istri, a čiji su brisevi analizirani u PGŽ Nastavnom zavodu  – jer istarski navodno nema kapaciteta.

Također, u njihovoj brojci su i neke osobe koje imaju u osobnim dokumentima prebivalište na području PGŽ, ali borave, primjerice, u Zagrebu.

“Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ vodi evidenciju zaraženih i ozdravljenih osoba koje su s područja PGŽ.”, pojasnili su iz Županijskog stožera CZ.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari