Učenici o hororu u bolnici: ‘Bi li odgovorni slali svoju djecu da se tu presvlače? Ovo je sra** od države!’

FOTO: RTL/Čitatelj

‘Jesmo li mi manje vrijedne od studenata medicine koji imaju odličnu garderobu?’ pitaju učenice medicinske škole

Učenici Zdravstvene škole Split smjera medicinska sestra/tehničar obratili su se RTL-u kako bi upozorili na uvjete u kojima obavljaju praksu u KBC-u Split. Točnije, na užasno stanje garderobe u kojoj se svakodnevno presvlače. Fotografije koje su nam poslali zapravo je teško povezati s bolnicom i nužnom higijenom: raskopani zidovi i podovi, poluraspadnuti namještaj, sve izgleda poput nekog skladišta starudije… Kap učeničkog strpljenja prelila je najnovija preporuka KBC-a da svoje stvari ne odlažu u ormare (?!), a snimili su i jednog miša koji je izišao iz skrovišta kako bi se domogao  hrane iz koša za smeće. Učenici navode da su svojedobno u istoj toj garderobi viđali i štakore.

I dok su u Hrvatskoj svima puna usta reforme obrazovanja, evo kako su nam splitski učenici opisali svoje svakodnevne jade i uvjete školovanja koji su ipak trebali ostati u nekom drugom stoljeću:

“Uvjeti u kojima se presvlačimo u KBC Firule su ugrožavajući. Na našim vratima garderobe stajao je natpis ‘Dnevna bolnica psihijatrija’ pa bi, dok smo se presvlačili, pacijenti upadali u ‘garderobu’ i vidjeli nas poluodjevene. Bježali smo i gledali štakore po toj prostoriji. Jučer su stavili natpis da ne odlažemo svoje stvari u ormare. A kamo da ih stavimo???? Nameće se pitanje bi li oni koji su odgovorni za ovo slali svoju djecu da se presvlače tu? Inače, iz prošle garderobe smo izašli jer su otkrili da je – infektivna. Nije preuređena već dvije godine. Također, jesmo li mi manje vrijedne od studenata medicine koji imaju odličnu garderobu? Ovo je SRAMOTA i dosta nam je trpjeti ovakva omalovažavanja. Ovo je sranje od države i sustava! I kako nećemo otići iz države?! Jedva čekamo!!!”.

Upit o stanju učeničke garderobe kao i što poduzimaju da se prostorija napokon uredi primjereno 21. stoljeću poslali smo i KBC-u Split te ćemo odgovor objaviti kada ga dobijemo.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari