Ugledni Guardian nahvalio Istru: ‘Mogla bi postati nova Toskana, ali mnogo povoljnija’

Foto: RTL

U članku Wiseman spominje gradove poput Rovinja, Pule i Buzeta nižući hvalospjeve na račun raznolike ponude

Zbog prekrasnih otoka, zaljeva i slikovitih gradića Istra je postala miljenica The Guardiana, koji se raspisao o tome kako bi taj komadić Hrvatske mogao postati nova Toskana za milenijalce.

„Istra je poluotok u obliku srca na sjeverozapadu Hrvatske, gdje su brežuljci puni tartufa, a obala blistava. Toskana milenijalaca ima znatno niže cijene zbog čega privlači daleko mlađe turiste od talijanske destinacije s kojom se često uspoređuje, a s nedavnim jeftinim letovima za Pulu iz Velike Britanije – i daleko manje britanskom. Hrana je pod utjecajem obližnja Venecije, maslinici u unutrašnjosti daju nagrađivana ulja, a more je instagramski plavo“, piše Guardian.

U članku autorica Eva Wiseman potom spominje gradove poput Rovinja, Pule i Buzeta nižući hvalospjeve na račun raznolike gastronomske ponude i prirodnih ljepota.

Rovinj sa svojim uskim uličicama popločanima glatkim kamenom najbolje dolazi do izražaja kad mu krenete u susret brodom, a ne treba propustiti ni prekrasne vizure koje pucaju na more i otočiće u suton, piše Wiseman.

Ne zaboravlja spomenuti ni slavu Pulsku arenu, u kojoj su se nekad održavale gladijatorske borbe, dok danas služi kao pozornica za brojne koncerte i filmske festivale,

Maslinovo ulje, sirevi i tartufi samo su neke od delicija koje nudi Istra. Lov na tartufe u istarskim šumama atrakcija je koja privlači brojne turiste. Iako ruku na srce, piše Guardian, većina ih dolazi kako bi kušala ”crno blago’ koje je u istarskim restoranima posluženo uz domaću paštu jedno od najjeftinijih jela na meniju.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari