SUOČIO SE S OPTUŽBAMA

Video | Uhićeni Donald Trump poručio: ‘Nisam kriv’

Donald Trump postao je prvi bivši predsjednik koji je optužen za zločin – označavajući novo poglavlje u američkoj povijesti. Izjasnio se nevinim po 34 točke optužnice

Bivši američki predsjednik Donald Trump nakon što su mu pročitali optužnicu izjasnio se da nije kriv ni po jednoj od 34 točke optužnice za krivotvorenje poslovne dokumentacije. Odbacio je sve optužbe i rekao da su politički motivirane.

Sada je optužnica, formalna optužba,otkrivena javnosti.

Nakon što se izjasnio da nije kriv napustio je sudnicu javlja Sky News. Nije dao komentar nakon izlaska iz sudnice, samo je ušao u automobil. Trebao bi se vratiti na svoje imanje na Floridi.

‘Čini se tako nadrealno – Wow uhitit će me’

Podsjetimo, Donald Trump službeno je uhićen nakon što je stigao u zgradu suda u New Yorku gdje će postati prvi bivši američki predsjednik koji će se suočiti s kaznenim optužbama.

Kandidat za izbor republikanaca za Bijelu kuću 2024. godine predao se uredu okružnog tužitelja na Manhattanu u istoj zgradi.

Nekoliko minuta ranije, udario je šakom dok je napuštao svoj dom u Trump Toweru prije nego što ga je njegov tim za zaštitu tajne službe otpratio do Manhattanskog kaznenog suda u povorci, piše SkyNews.

Noseći tamnoplavo odijelo i crvenu kravatu, trebali bi mu uzeti otiske prstiju i obraditi ga.

Trump će zatim krenuti u sudnicu radi izricanja optužnice gdje će biti objavljene službene optužbe, a potom se očekuje da će se izjasniti o krivnji. Ne očekuje se da će tijekom postupka biti s lisicama na rukama.

Na svojoj platformi društvenih medija, Truth Social, napisao je: “Idem prema donjem Manhattanu, u zgradu suda. Čini se tako NADREALNO – WOW, UHITIT ĆE ME. Ne mogu vjerovati da se ovo događa u Americi”

Televizijske kamere neće biti dopuštene u sudnici, ali će pet fotografa imati pristup prije početka saslušanja kako bi snimili Trumpa i mjesto događaja.

Podsjetimo, bivši američki predsjednik pod istragom je zbog navodne isplate novca porno glumici Stormy Daniels uoči predsjedničkih izbora 2016. u zamjenu za njezinu šutnju o njihovom odnosu, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari