NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Majku dječaka (5) koji je umro od zaražene krvi shrvale emocije: ‘Uzeli su mi dijete iz ruku’

Foto: Unsplash

Taman sam donekle našla mir uz Boga, a sad su me tom presudom opet vratili na početak. Taj novac koji nam moraju isplatiti ne može ublažiti moju bol, kaže majka kojoj je dijete preminulo 2018. nakon što je u Klinici za dječje bolesti primilo krvni pripravak zaražen Escherichijom coli

Majka djeteta koje je preminulo 2018. nakon što je primilo krvni pripravak zaražen bakterijom Escherichia coli nije htjela komentirati nepravomoćnu presudu u kojoj stoji da obitelji mora biti isplaćeno milijun kuna. Samo je kratko rekla da ti novci ne mogu vratiti njezinog sina i da ne postoji nikakvo zadovoljstvo presuđenim.

“Uzeli su mi dijete iz ruku, nema tu nikakvog zadovoljstva. Nema tih novaca koji mogu ublažiti moju bol”, rekla je majka za RTL Danas.hr.

Njezin petogodišnji sin je u Klinici za dječje bolesti Zagreb preminuo u ožujku 2018. U bolnici se liječio zbog jedne vrste tumora na mozgu, točnije metastatskog medulblastoma, a nakon što je primio pripravak došlo je do naglog pogoršanja stanja.

Preminuo je zbog septičkog šoka nakon infekcije. Krvni pripravak koji je dobio bio je jedan od terapijskih postupaka.

“Najteži su mi blagdani, a pogotovo ovi uskrsni. Najteži period mi je to. On je preminuo na Cvjetnicu. A sada ta nepravomoćna presuda. Koliko god smo je očekivali, sad kad je tu još mi je teže. Taman sam donekle našla mir uz Boga, a sad su me vratili na početak. Otvaraju se nanovo rane koje nikad nisu ni zacijelile niti će. Ne daj Bože nikome”, kazala je te dodala da će komentirati presudu tek kad budu pravomoćna. Tužba je podnesena u lipnju 2018.

Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu iz Zagreba mora platiti obitelji dječaka odštetu koja mu je dosuđena u iznosu od milijun kuna ili oko 138.000 eura. Moraju podmiriti i oko 300.000 kuna (oko 40.000 eura) troškova postupka. Na odštetu se obračunavaju kamate od lipnja 2018.godine.

Zavod se može žaliti na nepravomoćnu presudu, a ukoliko presuda postane pravomoćna, odšteta s kamatama mogla bi iznositi više od 1,5 milijuna kuna.

RTL Danas kontaktirao je Zavod za transfuzijsku medicinu, no zasad nemaju komentara na navedeni slučaj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari