IZ 64. BRIGADE

Ukrajina objavila slike ‘ruskih koljača’, tvrde da su počinili masakr u Buči: ‘Nagrađeni su i vraćeni na ratište’

Foto: Twitter

Masakr u Buči najveći je zločin ruske vojske za koji trenutno postoje konkretni i neovisno potvrđeni dokazi

Ukrajinsko ministarstvo obrane objavilo je na svom Twitteru slike 10 vojnika za koje tvrde da su “ruski koljači”, odgovorni za masakr u Buči.

“Deset ruskih koljača iz 64. brigade je identificirano te su imenovani osumnjičeni za počinjenje masakra u Buči. Ova brigada nagrađena je za svoje zločine, nakon čega se vratila na ratište. Ovi zločinci ne smiju izbjeći pravdi”, stoji na Twitteru ukrajinskog ministarstva.

Ukrajina je ranije ovog mjeseca identificirala i čovjeka za kojeg tvrdi da je glavni odgovorni za masakr u kojem je ubijeno oko tisuću ukrajinskih civila. Riječ je o Azatbeku Omurbekovu za kojeg kijevski obavještajni izvori kažu da je vodio 64. odvojenu motoriziranu brigadu koja je okupirala regiju.

Ukrajinski aktivisti i internetski istražitelji tvrde da su otkrili njegove snage, koje su inače stacionirane na dalekom istoku Rusije, kao i nekoliko drugih ruskih vojnih skupina. Njegova dob nije otkrivena. Prema ukrajinskim vlastima, “mesar iz Buče” je u bijegu.

https://twitter.com/WCrimesRussian/status/1511316945093672966?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1511316945093672966%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.rtl.hr%2Fvijesti-hr%2Fnovosti%2Fsvijet%2Frat-u-ukrajini%2F4235322%2Fukrajina-objavila-snimke-ruskih-koljaca-tvrde-da-su-odgovorni-za-masakr-u-buci-nagradjeni-su-i-vraceni-na-ratiste%2F

Ukrajina je zbog masakra u Buči Ruskiju optužila za genocid, a EU i većina zapadnih zemalja priuznale su da postoje dokazi koji upućuju da se radi u zločinu ruske vojske. Moskva pak i dalje negira odgovornost te tvrdi da su leševi po ulicama Buče “namješteni” i da oni nemaju veze s tim.

Tehnološka kompanija Maxsar je međutim objavio satelitske snimke na kojima se vide ubijeni civili na ulicama i za vrijeme ruske okupacije. Tijela su pronađena na istim mjestima kada su ukrajinske snage ušle u Buču, prenose Vijesti RTL-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari