Uljanik šalje ovrhe za neplaćene marende bivšim radnicima!

Foto: Duško Marušić/Pixsell

Na adrese bivših radnika poslano je oko 800 takvih “čestitki”

Stotine bivših Uljanikovaca moraju podmiriti dugovanja za neplaćene marende inače će im u roku osam dana stići ovrha.

”Živim s tatom, to mi je bio jedini topli obrok mjesecima. Što su očekivali, da neću jesti? Imam kredit, kako ću sve to? Logično bi bilo da se firma naplaćuje od plaća koje nismo dobili, a ne ovako”, rekao je ogorčeni David za 24sata.

Kazimir Pavletić, direktorom Uljanik Standarda, kaže da je na adrese bivših radnika poslano oko 800 takvih čestitki.

”Znam da su neki dobili i pismo zbog jedne ili par marendi, primjerice zbog troška od 16 kuna. Ovo je opomena da se plati, a u slučaju da se ne može platiti, da ljudi nisu dobili svoja sredstva, onda neće platiti”, pojasnio je Pavletić.

Samir Hadžić, član Nadzornog odbora, mora još provjeriti je li sve po zakonu. Smatra da novac ne bi trebali tražiti od radnika, već od firme za koju je on radio.

Sindikalist Boris Cerovac također smatra da nije u redu potraživati od radnika koji ionako nisu dobili svoje plaće.

”Moj savjet je da svi oni koji su dobili uplatnicu dođu u ponedjeljak s njom kod tajnice direktora Uljanik Standarda i pokušaju mirnim putem riješiti taj spor”, poručio je Cerovac.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić kaže da Grad Pula nije osnivač trgovačkog društva Uljanik Standard.d.o.o. niti ima mogućnosti utjecati na njihove poslovne odluke.

”Neshvatljivo je da Uljanik Standard d.o.o. koji je u sastavu Uljanik grupe pokreće ovrhe za topli obrok koji je trebao biti umanjen kroz mjesečnu plaću koja nije isplaćena njihovim radnicima. Nažalost, sada se žele naplatiti mrvice od radnika koji su mjesecima dolazili na posao i vjerovali da će brodogradilište nastaviti poslovati”, kaže Miletić.

Iz Ministarstva gospodarstva kažu nam kako nemaju saznanja o ovoj situaciji te peru ruke od svega dodajući da je riječ o privatnoj tvrtki.
Vijesti.hr
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari