'VRLO PRAKTIČAN UREĐAJ'

Video | Umirovljenicima stigli konverteri za preračunavanje kuna u eure. Rukovanje je vrlo jednostavno, ali…

Za preračunavanje kuna u eure, prvo treba pritisnuti žutu tipku kune i upisati iznos, a za eure u kune tipku euro i onda iznos

Umirovljenicima su stigli konverteri za preračunavanje kuna u eure, javlja RTL Danas.

“Ja sam mislila da je to veće. Da je ekran veći i da je prilagodljiv. A da, ali onda moraš veliki ekran nositi na plac”, rekla je umirovljenica Bernarda Miletić.

Hrvatska narodna banka naručila je 60 tisuća konvertera, poštom su poslani na različite adrese udruga diljem države. Umirovljenici su ih dobili najviše, oko 30 tisuća.

“U početku je bilo malo nejasno, ali sad je već malo bolje. Mislim da će to biti sasvim u redu”, dodaje Miletić.

“U Europi smo u svemu, pa Bože, moj moramo i s eurom krenuti. E, još da su europske mirovine, to bi bilo dobro. Treba raditi na tome da te mirovine povećaju”, ističe Hamijeta Karamehmedović, potpredsjednica Udruge umirovljenika.

Vrlo praktičan uređaj

Za preračunavanje kuna u eure, prvo treba pritisnuti žutu tipku kune i upisati iznos, a za eure u kune tipku euro i onda iznos. Savezima osoba s invaliditetom poslano je 5400 konvertera.

“Vrlo praktičan uređaj, još praktičniji od onog starog digitrona koji smo koristili jer odmah radi konverziju. Ovisno što želimo euro u kune ili kune u euro. Pokazuje puni iznos, nama je to iznimno važno jer imamo veliku populaciju gluhih osoba koje se vani ne mogu sporazumijevati lako”, napominje Marica Mirić iz Zajednice saveza osoba s invaliditetom.

Crveni križ dobio ih je više od osam tisuća, na terenu su ih već podijelili, prenosi net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari