POMOĆ NAJPOTREBITIJIMA

UNATOČ KORONAKRIZI: Jedan hrvatski grad daje umirovljenicima božićnice čak do 4.000 kuna!

Ilustracija (Hrvoje Jelavić/Pixsell)

“Nadamo se kako će im ovaj mali znak pažnje pomoći da blagdane provedu u miru, radosti i zajedništvu”, rekao je gradonačelnik

Grad Umag danas je na svojim stranicama objavio obavijest o Potpori umirovljenicima s niskim primanjima odnosno božićnicama – i ove će godine podijeliti božićnice od 1.000 do čak 4.000 kuna . Unatoč smanjenju prihoda proračuna zbog korona-krize, Umag će i ove godine isplatiti godišnju potporu.

Uvjeti za dobivanje božićnice su sljedeći:

  • Božićnica će biti isplaćena umirovljenicima s prebivalištem na području Grada Umaga u neprekidnom trajanju od najmanje pet godina prije podnošenja zahtjeva, a kojima je mirovina (ostvarena u RH ili inozemstvu) jedini izvor osobnih prihoda.
  • Umirovljenici koji imaju u vlasništvu ili suvlasništvu kuću, stan ili drugu nekretninu koja im ne služi za podmirenje osnovnih stambenih potreba, a čijim bi se stavljanjem u promet mogli ostvariti ili se ostvaruju dodatni prihodi od imovine i imovinskih prava, ne mogu ostvariti potporu.
  •  Potporu umirovljenicima s niskim primanjima mogu ostvariti umirovljenici samci čiji ukupni mjesečni prihodi iznose do 2.000 kuna, odnosno umirovljenička zajednica čiji ukupni prihodi iznose do 4.000 kuna mjesečno.
  • umirovljeničkoj zajednici u kojoj su oba supružnika umirovljenici i u kojoj ukupni prihodi ne prelaze iznos od 4.000 kuna mjesečno potporu može ostvariti samo umirovljenik s mirovinom manjom od 2.000 kuna. Ako oba umirovljenika imaju mirovine jednake ili manje od 2.000 kuna, potporu mogu ostvariti oba, piše mirovina.hr.

Visina potpore:

  • 4.000 kuna – korisnicima čiji su ukupni mjesečni prihodi jednaki ili manji od 1.000 kuna po članu umirovljeničkog kućanstva
  • 2.500 kuna – korisnicima čiji ukupni mjesečni prihodi po članu umirovljeničkog kućanstva iznose od 1.000,01 do 1.500,00 kuna
  • 1.000 kuna – korisnicima čiji ukupni mjesečni prihodi po članu umirovljeničkog kućanstva iznose od 1.500,01 do 2.000,00 kuna mjesečno

Gradonačelnik: “Dugujemo našim umirovljenicima”

Ukoliko ispunjavaju uvjete, zahtjeve za ostvarivanje potpore mogu  preuzeti na internetskim stranicama Grada Umaga ili na ulasku u zgradu gradske Uprave, na adresi Trg slobode 7. Zahtjevi s popratnom dokumentacijom mogu se predati do petka 4. prosinca 2020. godine, osobnom predajom ili digitalnim putem pomoću sustava e-obrasci koji se nalazi na web stranici Grada Umaga. “Želja je našim najpotrebitijim umirovljenicima u ovom vrijeme korona krize te nadolazećih blagdanskih dana, pomoći i omogućiti dostojne i ugodne trenutke. Cijenimo i svjesni smo činjenice što realno zajednica duguje svojim umirovljenicima, za sve što su za nju tako nesebično i bezrezervno napravili. Nadamo se kako će im ovaj mali znak pažnje pomoći da blagdane provedu u miru, radosti i zajedništvu”, kazao je gradonačelnik Vili Bassanese, a prenosi mirovina.hr.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari