ŽESTOKI POVRATAK ZIME

Video | Upaljen Meteoalarm za cijelu Hrvatsku! Hladan zrak ušao je na velika vrata: Meteorolog upozorava na rijetku pojavu

Gotovo posvuda treba biti spreman na noćne i jutarnje temperature zraka oko 0 °C i u ‘minusu’

Prema večeri i na istoku zemlje sve niža temperatura. Bit će umjereno ili pretežno oblačno, još rijetko uz slabe oborine. Puhat će umjerena i jak, na udare i olujan sjeverni i sjeverozapadni vjetra, prognozirala je za Danas.hr meteorologinja Damjana Ćurkov Majaroš.

Dan će obilježiti vjetrovite prilike, bit će olujnih i orkanskih udara, a prema večeri će nam stizati sve hladniji zrak. Prijepodne u kopnenim predjelima promjenjivo oblačno, na Jadranu pretežno sunčano, a slabih oborina će biti tek ponegdje u unutrašnjosti, osobito na istoku, malo i u Zagori. Jačat će sjeverni vjetar, na moru bura i tramontana pa će već sredinom dana biti olujnih udara.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima promjenjivo sa sunčanim razdobljima i vrlo vjetrovito – puhat će umjeren i jak, na udare i olujan sjeverni vjetar, a najviša dnevna temperatura do 10 stupnjeva, ali navečer osjetno hladnije. Prema večeri i na istoku zemlje sve niža temperatura. Bit će umjereno ili pretežno oblačno, još rijetko uz slabe oborine. Puhat će umjerena i jak, na udare i olujan sjeverni i sjeverozapadni vjetra.

U Dalmaciji vedrije, a slabih oborina će biti samo ponegdje u Zagori, izglednije uz granicu s BiH. Puhat će jaka i olujna bura i tramontana, a temperatura između 8 i 14 stupnjeva. Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, u gorju više oblaka, a posvuda vrlo vjetrovito – bit će olujnih udara, pod Velebitom i orkanskih koji će dosezati i 150 km/h. Temperatura prema kraju dana u osjetnom padu.Image

Izvor: DHMZ

Idućih dana na kopnu i moru

U unutrašnjosti još u početku promjenjivo, zatim pretežno sunčano, ali i sve hladnije – novi tjedan će obilježiti val hladnoće, jutarnja temperatura će često biti ispod -5, u gorju i po kotlinama niža i od -10, a i tijekom dana će biti vrlo hladno uz tek koji stupanj u plusu.

I Jadran čeka pravi zimski tjedan – sunca neće nedostajati, ali to će biti zubato sunce i neće grijati. Dojam hladnoće će pojačavati bura, još u počeku jaka s olujnim udarima, zatim slabija. Ujutro će minusa biti i uz obalu, s njima i mraza, a i dnevna temperatura će biti osjetno niža, piše Net.hr.

Tomislav Kozarić je za HRT također prognozirao hladni val koji će idući tjedan zahvatit i Jadran, što je na obali razmjerno rijetka pojava. Gotovo posvuda treba biti spreman na noćne i jutarnje temperature zraka oko 0 °C i u “minusu”, osobito u utorak kada će oslabjeti do tada jaka bura i tramontana. Iako se nastavlja prevladavajuće sunčano, sunce neće odveć grijati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari