HVALA IM

Uplašeno i izmučeno štene preživjelo nekoliko dana u septičkoj jami! Spasili ga vatrogasci

Foto: Facebook/Udruga Šapa u srcu Ogulin

Ogulinski vatrogasci spasili su u utorak od sigurne smrti štene kavkaskog ovčara koje je pronađeno u septičkoj jami. Ono je sada dobro i nalazi se u Udruzi “Šapa u srcu” u Skradniku, doznaje Hina u Javnoj vatrogasnoj postaji u Ogulinu.

Djelatnici Šumarije jučer su kosili travu oko napuštene kuće u Oštarijama u Općini Josipdol i čuli zavijanje psa te su pozvali vatrogasce, piše Telegram.

Kada su vatrogasci pregledali teren našli su septičku jamu bez poklopca u koju je pas očito upao, ali iz koje nije mogao izaći, prepričava Hini dozapovjednik JVP Mladen Žilić. “Tamo je bio možda i dan, dva ili tri, ali je spašen od sigurne smrti”, rekao je Žilić.

Psa su vatrogasci prevezli u Veterinarsku ambulantu Josipdol gdje je bio pregledan i očišćen te nisu utvrđene nikakve ozljede.

Veterinarska tehničarka Mateja Perić rekla je Hini da je riječ o sivom štenetu kavskaskog ovčara starom 4-5 mjeseci, teškom 15 kilograma, koji nije bio čipiran.

“Bio je preplašen i blatan, ali sasvim dobro, te je već nakon par sati bio premješten u Skradnik u Udrugu “Šapa u srcu”, rekla je Perić.

Na Facebooku su se oglasili i iz udruge Šapa u Srcu iz koje su se zahvalili dečkima iz DVD-a Ogulin koji su izašli na teren po dojavi i spasili štene. Kažu da se radi o mladoj kujici kangala od oko pet mjeseci te kako se ne zna koliko je vremena provela u septičkoj jami.

“Po svemu sudeći, tamo nikako nije mogla sama završiti tako da ipak mislimo da je ljudski faktor ovdje imao svoje prste nažalost”, poručili su iz udruge. Zahvalili su veterinarskoj stanici Josipdol u kojoj su pristali pričuvati ju dok nisu došli po nju.

“Osim što je jako prestrašena i nepovjerljiva, posebno se užasava muških, tako da je nama nažalost sve jasno”, kažu.

Kontaktirali smo udrugu Šapa u srcu u kojoj su nam rekli kako je pas kod njih i kako trenutno spava. “Nismo je htjeli smetati, nismo je jučer ni okupali, dosta joj je stresa”, kažu nam.

Planiraju je okupati danas, a potom će na Facebooku objaviti vijest da traži dom, u nadi da će je netko udomiti privremeno ili stalno. Svi koji su za to zainteresirani mogu im se javiti.

Zamolili smo ih da nam malo bolje objasne svoju tezu o tome kako je pas završio u septičkoj jami. “Pas nije glup, neće sam ići upasti u rupu”, kažu pa još jednom ponavljaju kako se pas boji muškaraca. “Samo sjedne i piški od straha”, priča nam.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari