PRESSICA STOŽERA

UPRAVO! Stožer donio novu odluku vezanu za nošenje maski; Evo što se mijenja!

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Božinović je danas na pressici Stožera rekao da se maske neće morati nositi na događajima na kojima ljudi ulaze sa digitalnim kovid potvrdama. “Na sljedećoj konferenciji ćemo, ako će svi imati covid potvrdu, održat ćemo presicu bez maski za lice”, rekao je Božinović. 

Beroš je komentirao najavu premijera Plenkovića da bi oni čiji radnici se nisu cijepili neće dobiti potpore. “Očekujuemo da svi koji su primili naknadu daju kolektivni doprinos izlasku iz krize. Ako cijepljenjem možemo pomoći zašto to ne učinimo”, rekao je, ali i dodao da diskriminacije neće biti.

Ministar Božinović je rekao da digitalne covid potvrde nisu medicinski dokument nego služe olakšanju prelaska granica između država članica EU i šengenskog prostora. “Oni moraju pokazati digitalnu covid potvrdu. Što se tiče trećih zemalja, mi nećemo spriječavati ulazak, a pogotovo državama koje nemaju potvrdu, već ćemo na granicama izvršiti uvid u dokumentu u kojima moraju pokazati da su ili cijepljeni ili su prebollji covid ili su testirani”, rekao je Božinović, pišu Vijesti.hr

Na pitanje hoće li se i javnom sektoru nekako uvjetovati cijepljenje, Beroš je rekao da diskriminacije neće i ne smije biti. “Kada smo razmišljali o mjerama, nismo mislili samo na privatni sektor”, rekao je Capak i dodao da će se s ministrima razgovarati o tome kako da oni u svojim sektorima unaprijede cijepljenje.

“Predstoji nam otvaranje dijaloga ministara i sa sindikatima i sa sindfikatima. Ono što je dužnost Vlade je da u zaštiti života i zdravlja može ići prema rješenjima koja moraju voditi interesa o tome što je širi društveni interes. To ne znači uvođenje obveze cijepljenja, ali se može i treba razgovarati o tome jesu li svi benefiti koje donosi država uvijek i u svakoj situaciji bez doprinosa druge strane, odnosno bezuvjetni”, rekao je Božinović te podsjetio da prošle jeseni nismo imali rješenje u vidu cjepiva, ali ove godine to imamo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari