NJEZINOG ODGOVORA JOŠ NEMA

URNEBES Djelatnici Hitne objavili božićni video, Grba Bujević im spomenula maske. Odgovorili joj njezinim kršenjima mjera!

Facebook

‘Spojio sam fotografije nje bez maske, točnije trenutke kad su ona i njena stranka koja je HDZ, kršili epidemiološke mjere’

Djelatnici Hitne iz cijele zemlje snimili su božićni video nakon kojeg im je žuran dopis poslala ravnateljica Hitne Maja Grba-Bujević. Zasmetalo ju je što su bili bez maski i što su kršili pravila distance.

A onda su oni namontirali video u kojem se vidi kako Grba-Bujević i njezina stranka HDZ krše mjere i propise na koje se sad ona poziva, javlja 24sata.

Božićni video namontirao je Joško Jaman koji radi u timu T1 kao medicinski tehničar u ispostavi Split.

Nakon što je video objavljen, Maja Grba-Bujević poslala je dopis ravnateljima Hitni.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Poštovani,

unatoč svakodnevnom informiranju javnosti o tome kako se zaštititi i ograničiti širenje COVID-19, neki djelatnici HMS zanemarili su preporuke i tijekom božićnih blagdana snimili fotografije koje su se proširile u medijima. Preporuke i smjernice za ponašanje tijekom pandemije odnose se na građane i djelatnike u zdravstvu jednako. Vjerujem da je djelatnike “ponio” blagdanski duh i da su došli u iskušenje pokazati zajedništvo i predanost službi i u vrijeme blagdana. No bez nošenja maski i poštivanja fizičke distance. Međutim, sada je vrijeme da budemo mirni, distancirani te ostanemo sigurni. Poruke na kojima inzistiramo cijelo vrijeme proturječne su našim vlastitim postupcima, a nepromišljeni istupi umanjuju sav onaj rad i trud koji je Hitna medicinska služba pokazala tijekom ove krize, zauzevši tako sam vrh među europskih zemljama najboljim funkcioniranjem tijekom pandemije COVID-19. Molim da podsjetite djelatnike da ovo blagdansko vrijeme, s obzirom na okolnosti, moramo obilježavati drugačije te apeliram da se ovakve i slične situacije ne ponavljaju”, navela je.

“Kad sam na internetu vidio tu ‘primjedbu’, prvo sam se nasmijao, pa shvatio koji im je domet. Pa sam ja pronašao materijala, a bilo ga je, da joj dokažem koliko je licemjerna”, priča Joško Jaman koji je ujedno i administrator Facebook grupe ‘Hitna uživo 194’ na kojoj informiraju javnost o problemima kroz koje prolaze djelatnici HMP-a.

„Spojio sam fotografije nje bez maske, točnije trenutke kad su ona i njena stranka koja je HDZ, kršili epidemiološke mjere“, dodao je.

Kako kaže Jaman, da bi mogli raditi posao koji rade, moraju biti cijepljeni ili testirani.

„Deset sekundi su kolege bili bez maske, pa nisu ljubovali 12 sati u zatvorenom prostoru. Maja Grba u 12 godina od kad je ravnateljica nije riješila četiri krucijalne stvari, pomak s mjesta je minimalan“, rekao je Joško Jaman za 24sata, koji ne skriva nezadovoljstvo kad je u pitanje rad ravnateljice, a kako kaže licemjerno šalje ‘primjedbe’, a u više situacija je i sama bila bez maske.

„Imala je 12 godina da uredi T2 timove i nije ih uredila, imala je 12 godina da uvede pomorsku hitnu, nije ju uvela. Od kada je saborska zastupnica imala je priliku govoriti o statusu hitnjaka i boriti se za bolji status i uvjete, ali to nije učinila, rekao je Jaman, koji kako kaže ne voli mediokritete kao i njegovih par kolega.

S druge strane, uslijedio je i niz objava posvećenih Grbi-Buljević na toj Facebook stranici, a posljednja je od strane hitne službe Daruvar.

“Poštovana ravnateljice Majo. Ovo je prava slika nas hitnjaka. Naš posao nisu domjenci i fešte. Ovo je naša realnost i slika onog što radimo. Oprostite što nas je “ponio” duh Božića, što smo si dali oduška i VAS osramotili.. Ps. Samo da znate, IMALI SMO MASKE! Pozdrav od ekipe iz HMP Daruvar!”, naveli su, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari