PUTEM SUSTAVA E-GRAĐANI

USKORO POVRAT POREZA Već sada možete provjeriti koliko novca će vam sjesti na račun – ili ćete morati platiti razliku

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

I prije isplate povrata poreza u svibnju, građani će moći provjeriti koliko novca će im stići na račune putem sustava e-građani

Na račune građana početkom svibnja kreće isplata povrata poreza, ali i prije nego stigne fizička obavijest, stanje se može provjeriti u sustavu e-građani.

Čim Porezna utvrdi godišnji porez i donese rješenje na vašoj porezno-knjigovodstvenoj kartici u sustavu e-Građani evidentira se stanje pa građani mogu vidjeti koliki će povrat dobiti odnosno koliko su dužni platiti ako je utvrđena razlika.

Povrat mogu očekivati oni koji lani nisu iskoristili pravo na ukupni godišnji osobni odbitak od 48.000 kuna kao propisanu poreznu olakšicu. Jednako se to odnosi na stjecatelje plaća, mirovina i drugog dohotka, uključujući autorske honorare. U to ulaze i olakšice za uzdržavane članove obitelji te invalidnost ako ih niste iskoristili tijekom godine, piše Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari