VISOK STUPANJ SUGLASNOSTI

Ustavni sud ukida Zakon o izbornim jedinicama!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Ne bude li se netko tijekom sjednice predomislio i promijenio stav, nakon dugo vremena Ustavni sud će donijeti odluku o jednom od krucijalnih pitanja s ovako visokim stupnjem suglasnosti

Ustavni sud će zbog neustavnosti ukinuti Zakon o izbornim jedinicama, neslužbeno doznaje Jutarnji list. U odnosu na popis birača koji u pojedinim općinama, gradovima, pa čak i na razini županija premašuje ukupni broj stanovnika zakonodavcu će se dati uputa da taj nedostatak uklone.

Takvo je, piše Jutarnji, bilo raspoloženje ustavnih sudaca jutros uoči sjednice, a prema tim informacijama, prije početka rasprave čak je 12 od ukupno 13 ustavnih sudaca bilo spremno podržati ovakvo rješenje.

Ne bude li se netko tijekom sjednice predomislio i promijenio stav, nakon dugo vremena Ustavni sud će donijeti odluku o jednom od krucijalnih pitanja s ovako visokim stupnjem suglasnosti. Naime, postalo je gotovo pravilo da se uz svaku važniju odluku (od ovlasti Nacionalnog stožera u vrijeme pandemije nadalje) idu tri suprotna izdvojena mišljenja koja potpisuju suci Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec, piše Jutarnji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari