OPASNO TROJSTVO

Video | Uz RSV i koronu, i gripa je ozbiljno zaprijetila: ‘Povećan je broj pacijenata na hitnom prijemu, broj će samo rasti’

‘Gripa je sigurno dominantno iznad svih respiratornih bolesti, ali prisutan je još i RSV, imamo pacijenata i s covidom u jednoj stabilnoj brojci, ali i streptokoknih bolesti’, upozoravaju iz Fran Mihaljevića

Broj slučaja gripe je u porastu, a vrhunac se tek očekuje. Zoran Barušić, zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević otkriva kakvo je stanje, ali i kako se zaštiti, ne samo od gripe nego i od covida te RSV-a zbog kojih je ova sezona prilično opasna.

“Povećan je broj pacijenata koji dolaze na naš hitan prijem, kako djece tako i odraslih i očekujemo da će rasti u narednim tjednima”, rekao je, prenosi  Danas.hr.

Dodaje kako hospitaliziraju se s infektivnim bolestima. “Ima pacijenata i s gripom i s kovidom, ali i drugim zaraznim bolestima”, rekao je. Iako ističe kako ima i djece i starijih, naglašava kako su djeca sklonija bržem oporavku pa se češće zbrinjavaju u dnevnim bolnicama.

“Gripa je sigurno dominantno iznad svih respiratornih bolesti, ali prisutan je još i RSV, imamo pacijenata i s covidom u jednoj stabilnoj brojci, ali i streptokoknih bolesti”, rekao je. Dodaje kako je sigurno da će gripa nadvladati koronu, osobito jer gripa još nije dosegla vrhunac.

Kao najvažniji savjet je cijepljenje protiv gripe onima koji imaju medicinsku indikaciju. “Dovoljno je da se jave obiteljskom liječniku. To će smanjiti rizik od oboljenja, a ako se i razbole spriječit će težu kliničku sliku”, zaključuje, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari