BOLNICA ARITHEA

UŽAS! Liječnica umrla nakon liposukcije u poznatoj poliklinici: ‘Umjesto da joj pomognu, davali su joj lijekove za smirenje’

Foto: Pixsell

Liječnica iz Zagreba početkom godine preminula je nakon estetskog zahvata liposukcije koji je obavila u privatnoj zagrebačkoj poliklinici, Specijalnoj bolnici Arithera.

“Bila je to rutinska operacija zakazana za četvrtak, 25. veljače, i već je u petak trebala biti otpuštena. Međutim, sve je od samog početka krenulo nekako čudno”, ispričao je njezin suprug, Igor Severinac, u ispovijesti za Telegram.

Operacija je bila zakazana za 8 sati ujutro, a Dijana Ramić Severinac je trebala biti prva pacijentica. Severinac se prisjeća da je u 11 sati zvao bolnicu da provjeri kako je prošla operacija, no nitko mu se nije javljao, što mu je pobudilo prvu sumnju.

“Nitko nije odgovarao baš niti na jedan broj. Javili su mi se tek kasno poslijepodne, oko 18 sati, kada su mi javili da je operacija završena i da se Dijana probudila. Kazali su mi da je zahvat trajao duže od planiranog i da nije sve bilo baš očekivano. Sugerirali su mi da ne zovem suprugu jer je još pod utjecajem anestezije. To sad, u tom trenutku, mirno prihvatio znajući da opća anestezija doista može ošamutiti osobu još neko vrijeme nakon operacije”, ispričao je, prenose Vijesti.hr

Sa suprugom se uspio čuti tek dan poslije operacije. Rekla mu je da se osjeća dobro, a on joj je savjetovao da ne žuri kući već da ostane ležati u bolnici koliko bude potrebno. Tog se dana s njom više nije uspio čuti, samo je primio njenu poruku u kojoj objašnjava da joj ipak nije dobro, da se ne može smiriti i da ima problema s disanjem.

“Tek tada mi je napisala da je obavljena i liposukcija jer su joj navodno time željeli prijateljski izaći u susret. Nisu željeli da bedra ostanu disproporcionalna u odnosu na trbuh”, nastavlja prepričavati dr. Severinac. Kasnije mu i Dijanine prijateljice potvrđuju kako im je javljala da joj nije dobro nakon zahvata. Pokazuju mu i njezine poruke.

Iz službenih podataka bolnice vidljivo je da je Dijana Ramić Severinac kolabirala u subotu 27. veljače, na dan kada su ju planirali pustiti kući. Tlak joj je bio izuzetno nizak. Ni nakon 45 minuta joj nije bilo bolje. Kako se žalila i na osjećaj panike, dobila je infuziju, te tablete za umirenje. Njezin suprug, međutim, tvrdi da je Dijana više puta gubila svijest, što je proizlazilo iz poruka koje je s njim razmjenjivala. Toga nije bilo u podacima bolnice.

“Svi ti simptomi koje je Dijana prijavljivala i ono što je izmjereno bili su jasni pokazatelj plućne embolije, školski primjer, onako kako ih literatura opisuje. Pad tlaka i povećanje pulsa uz anksioznost, uz činjenicu da je rađena liposukcija kod koje je vjerojatnost plućne embolije iznimno velika morali su potaknuti liječnike da reagiraju ranije. Morali su odmah posumnjati na mogućnost plućne embolije. Umjesto toga oni su joj samo davali lijekove za te simptome i time zapravo kamuflirali pravo stanje, samo su sanirali posljedice, ali ne i uzrok”, rekao je za spomenuti portal.

Kaže i kako je Dijana u subotu sama tražila da je se pregleda, a kirurzi su ustanovili vjerojatnost plućne ili masne embolije kao moguće posljedice zahvata. Rekli su da će je prebaciti u bolnicu, na što je Severinec odgovorio da ne razumije zašto su toliko čekali. Organizirao je da u se dovede u bolnicu Merkur te je s djecom čekao pred tom bolnicom. No, iz poliklinike se ponovo nisu javljali.

Oko 14 sati te nedjelje, dok je s djecom bio pred Merkurom, iz Arithere su ga nazvali i rekli da je Dijana umrla. Pala je u arest prilikom organizacije transporta i unatoč jednosatnom pokušaju oživljavanja nije spašena.

“Zapravo nije ni stigla do Hitne pomoći. Kada sam došao u Aritheru samo sam pitao Što ste čekali? Objašnjavali su mi da je bila na heparinu, ali detaljniji odgovor nisam dobio. Pozdravili smo se tamo s njom i zaključili da nemamo više s njima što razgovarati”, prepričava.

Obdukcijom je potvrđeno da je Dijana Ramić Severinac umrla od masivne plućne embolije, a njezin suprug, sada kad rekonstruira sve što se događalo, uvjeren je da su njezini simptomi, koji su bili sve jači i jači, ukazivali da dolazi do začepljenja plućnih žila.

Njezina obitelj odlučila je javno istupiti kako bi, tvrde, “ukazali na propuste koji su se tijekom Dijaninog liječenja dogodili”. Poručuju kako ne žele da se njihov istup shvati kao revanšizam prema bolnici, no “važno im je da istina izađe na vidjelo”, kaže. Naime, vještak kojeg su angažirali zaključio je da se prije, tijekom i nakon operacije Dijane Ramić Severinac postupalo protivno pravilima medicinske struke. Drugim riječima, vještak sumnja na liječničku pogrešku, što bolnica pak negira.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari