KUPAČI SU OGORČENI

Video | UŽAS NA PLAŽI Nakon napada psa, kćer ozlijeđene žene za RTL: ‘Moramo inzistirati na rigoroznijim kaznama’

Kupači na kaštelanskoj plaži smatraju da bi brnjica, povodac i oštrije kazne zaustavile ovakve napade

Kupanje na kaštelanskoj plaži u trenu se pretvorilo u užas.

Dogo argentino bez nadzora skočio je na ženu i počeo je gristi, a unuke koje je čuvala u tom trenutku bile su u moru. Dotrčao je vlasnik i odvukao psa, a žena je prošla s lakšim ozljedama…, izvještava Dragana Eterović za RTL.hr.

“Pukom srećom izbjegli smo veću tragediju. Zbog sve naše djece I zajednice moramo inzistirati na uvođenju rigoroznijih kazni. Smatram da svi zajedno trebamo nešto učiniti da se ovakve situacije više ne ponavljaju. Ako je svako zlo za neko dobro, neka ova naša priča bude pokretač promjena reda I pravila kojih sad očito nema”, rekla je Tomislava, kćer napadnute žene.

Policija je uskoro našla vlasnika i prekršajno ga prijavila, a kazne se kreću od 200 do 800 kuna za držanje psa bez nadzora. Kupači na kaštelanskoj plaži smatraju da bi brnjica, povodac i oštrije kazne zaustavile ovakve napade.

“Jer nikad ne znaš pas je sad ovakvi i onakvi. Hoće li on napasti čovjeka ili dijete, nikad nisi siguran. Ja bi to kažnjavao jako dobro”, rekao je Jozo Pelivan iz Kaštel Štafilića.

“Trebalo bi malo po džepu da ih odere pa bi drukčije oni vodili račun o tome. Bojim se pasa”, kaže Vlatko Ljubas iz Kaštel Štafilića.

“Kad tako puštaju pase, svaki pas je dobar dok se nešto tako ne dogodi. Vlasnici bi trebali biti odgovorniji pogotovo gdje ima male djece”, rekao je Ivan Muselin iz Kaštel Starog.

“Moramo prije svega vidjeti što kaže zakon, ali nažalost prije svega su kazne male. To je ono presmiješno za ovakav napad kazna vlasniku je par stotina kuna. što je presmiješno. Sigurno ćemo apelirati na ministarstvima i saboru da se te kazne pojačaju”, kazuje Denis Ivanović, gradonačelnik Kaštela.

Neslužbeno doznajemo vlasnik doge već ima prekršajnu prijavu zbog napada na drugog psa. Slučaj sada preuzima veterinarska inspekcija koja može naložiti nekoliko mjera, uključujući kastraciju i socijalizaciju psa, izvještava Dragana Eterović za RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari