S PRVE CRTE INVAZIJE

Video | UZNEMIRUJUĆI VIDEO Ukrajinski vagon prepun tijela ruskih vojnika

Screenshot Twitter

Prema podatcima ukrajinske vojske, od početka invazije ubijeno je oko 14.000 ruskih vojnika, dok je prema procjena američkih obavještajnih službi ubijeno oko 7000

Radio Slobodna Europa objavio je uznemirujući video na kojem su navodno vreće s tijelima poslaganima u ukrajinskom vagonu. Pored videa su naveli da se radi o vojnicima odjevenima u ruske uniforme, koji su navodno bili na prvoj crti ruske invazije.

Bjeloruski mediji i Telegram kanali prenose da su mnogi ruski vojnici prebačeni u Bjelorusiju, gdje im se pruža nužna prva pomoć, a nakon toga odlaze u Rusiju. Potvrdio je to i bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

Svjedoci navode da se ranjeni ruski vojnici nalaze u Gomelju, Mosiru i još jednom gradu na jugu Bjelorusije.

“U Mosir dolazi mnogo ranjenih. Često bez ruku, nogu, ušiju ili očiju. Neki vojnici su dovedeni prekasno i već s gangrenom”, rekao je jedan od svjedoka za DW.

Radio Slobodna Europa objavio je i video koji prikazuje vojno vozilo Hitne pomoći koje prolazi kroz bjeloruski grad Gomelj, na granici s Ukrajinom.

“Bjeloruske bolnice pune su ranjenih i mrtvih ruskih vojnika. U Mazyru je jedina gradska mrtvačnica bila prepuna leševa, kaže stanovnik.

“Bilo je nevjerojatno koliko je leševa bilo”, napisao je neki dan na Twitteru Franak Viačorka, savjetnik legitimno izabrane predsjednice Bjelorusije koju je Lukašensko svrgnuo u državnom udaru 2020. godine.

Prema podatcima ukrajinske vojske, od početka invazije ubijeno je oko 14.000 ruskih vojnika, dok je prema procjena američkih obavještajnih službi ubijeno oko 7000. Ministarstvo obrane Moskve tvrdi da je ubijeno manje od 500 vojnika, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari