SRAMOTNO!

Vandali uništavaju HGSS-ova vozila: ”Ovakvim postupcima direktno možete ugroziti nečiji život!”

Foto: Facebook/HGSS

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) na svome Facebook profilu objavila je kako je njihov kombi oštećen. Vandali su pokidali brisače, otkinuli retrovizor i tablice. A kombi je taman prešao jubilarnih 400 tisuća kilometara, pišu Vijesti.hr

Njihovu objavu prenosimo u cjelosti:

“Za jubilarnih 400.000 km, ukrali mu tablice….

Naši timovi od početka interveniraju na području pogođenom potresima. Vozila su još uvijek jedan od osnovnih alata u našem djelovanju i zato smo ostali neugodno iznenađeni stanjem kombi vozila koje je bilo parkirano ispred prostora u Novoj Gradiški.

Naime, baš kad je kombi napunio jubilarnih 400.000 km, netko je tijekom noći pokidao brisače, otkinuo retrovizor i tablice.

Šteta je prijavljena policiji, a zbog svega je naš tim kasnije krenuo prema Petrinji.

Srećom u voznom parku imamo 4 vozila, pa je tim uskočio u zamjenu.

Jedan od četvorice u parku je i naš Defender o kojem bi se moglo puno toga napisat.

Memoari o tome gdje je sve bio, koliko je puta “izvukao” situaciju bi vjerojatno bili interesantni. Izgleda da nam i on najavljuje mirovinu. Ponovo na putu za Petrinju, danas je stao i tek ga je vučna služba osposobila za nastavak putovanja.

Iako je popularno, nadamo se da #mukepovozilima neće imati svoj nastavak”, napisali su.

Zaista ne možemo shvatiti motiv i razloge oštećivanja vozila HGSS-a. Nije prvi put da su s vozila skinut dijelovi ili da su oštećena. Ovakvim postupcima se direknto može ugroziti nečiji život.

Objavljuje HGSS – Hrvatska Gorska Služba SpašavanjaUtorak, 26. siječnja 2021.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari