HRABRI ANDREJ

Video | Vatrogasac spasio psa, morao se zavući u procjep uzak 30 cm: ‘Pokazalo se da je šaptač životinjama’

Požari i poplave, katastrofe i nesreće uvijek su tamo gdje je nekome potrebna pomoć. Pa čak i u bezizlaznim situacijama kada su primorani na neobične intervencije. Akcija vatrogasaca iz Đakova naša su Dobra strana dana, a kako su spasili psa doznajte u nastavku

Cviljenje iz tijesnog procjepa između dva zida čula je mještanku Đakova. Pas koji je zapeo unutra nije mogao van, a ni ona ga nije mogla do njega pa je pozvala pomoć, piše Danas.hr.

„Dolaskom na mjesto intervencije ustanovili smo da je ćuko između dva zida i da je nepristupačno.“ kaže Petar Puljić, vatrogasac DVD Đakovo.

Razmatrali su dvije opcije rušenje objekata koji su priječili psu izlazak ili uvlačenje vatrogasca u otvor širine tridesetak centimetara. Za ulazak se odlučio Andrej, vatrogasac sitnije tjelesne građe, ali velikog srca.

“Rekoh, idem ja unutra ako što bude, vi me uhvatite za noge i izvucite van”, kaže Andrej Horvat, vatrogasac GVG Đakovo.

Legao je i uvlačio se centimetar po centimetar sve dok mu po dogovoru iz procijepa nisu virile samo cipele.

“U slučaju da dođe u neku opasnost da ga možemo povući van i izvući na sigurno.“ pojašnjava vatrogasac Petar Puljić.

Andrej je pred sobom morao micati granje i lišće, ali i maziti uplašenog psa kako bi dobio njegovo povjerenje.

“Pokazalo se da je Andrej ipak šaptač životinjama i uspio ga je na svoju stranu okrenuti”, kaže zapovjednik vatrogasaca Ivan Klemen.

“S time da sam bio na boku, mogao sam samo s jednom rukom, pa je nezgodno, ja ga i oslobodim, on opet, i onda borba, ali uspjeli smo”, opisuje vatrogasac Andrej Horvat.

Pas Loko se nakon izlaska i pregleda veterinara živ, zdrav i sretan vratio kući.

Sretan je bio i Andrej kojega je plemenitost poziva vatrogastvu privukla u djetinjstvu.

“Stari vatrogasci su govorili da najbolji vatrogasci postaju sa 6 godina i onda nastavljaju taj svoj put”, zaključuje Ivan Klemen, zapovjednik DVD Đakovo.

Na kojem svojom požrtvovnošću pomažu svima i spašavaju sve.

“Mačke, papagaje, ćuke i sve, sve spašavamo”, poručuje vatrogasac Petar Puljić.

Vatrogasci kažu kako je ova neobična intervencija jedna od onih koja srca ispunjavaju toplinom. Spašavanje psa Loka zagrijalo je i srca Andrejeve djece koja od sada svoga tatu zovu i superherojem, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari