NAKLON DO PODA

Već i video izaziva trnce! Osječka hitna uz pratnju policije jurila za Zagreb, spašavali život djeteta kojeg su i oživljavali

Screenshot video

Po putu su naišli na lančani sudar, a onda su dijete morali i reanimirati. Naveli su da je dijete dobro

Dramatično spašavanje djeteta dogodilo se u ponedjeljak kada su ga djelatnici Hitne pomoći žurno vozili za Zagreb te je dijete po putu imalo arest te su ga reanimirali.

Kako su objavili na Facebook stranici Hitna 194, tog dana hitno su dvogodišnje dijete prevozili za Zagreb zbog teškog stanja djeteta, a onda su shvatili da bi mogli imati problema na autocesti te su prvo zvali HAC u pomoć, a onda i policiju.

Na Facebook stranici objavili su kako je sve izgledalo:

“Dana 24. ožujka iz KBC Osijek za KBC Zagreb hitan transport dvogodišnjeg dijeteta. Dijete je bilo intubirano, na respiratoru.
U startu sam imao onaj glas što ti govori da bi nešto moglo poći po zlu, nazovi da ti osiguraju pratnju s obzirom da su od Križa do Ivanje Reke u dužini od 19.5 kilometara radovi na cesti, tako da se vozi jednom trakom 20 do 40 km/h.

Zovem HAC za pomoć da što brže prođemo. Kažu da nam oni ne mogu pomoći da zovem policiju u Zagreb. Javlja mi se stariji gospodin.

Objašnjavam mu situaciju, kaže mi da će nas čekati policijska pratnja. Kod Križa nas dočekuje policajac Mario. Osim ogromne gužve i zastoja na autocesti u gradu nailazimo na lančani sudar. Taman što dolazimo pred OHBP dijete nam arestira.

Reanimaira ga se i dobije ga ekipa iz KBC Osijek. Da nije bilo pratnje MUP-a naš put od Osijeka do Zagreba u ovakvim uvjetima sigurno ne bi trajao 2 sata i 8 minuta. Ono najvažnije, dijete je dobro”, stoji u objavi na stranici.

Mnogi su u komentarima pohvalili herojstvo djelatnika Hitne: “Svaka vam čast plemeniti ljudi,jer za ovaj posao moraš imati srce kao kuća veliko! Ja sam baka dvije djevojčice od 2 i 5 godina. Srce mi se stislo kad sam čitala ovaj članak. Bravo i 100 puta bravo! Vi se primjer humanosti za cijelu Hrvatsku”, “Moj naklon do poda. Bože, čuvaj sve ove divne ljude.. A malome anđelu što brži oporavak!’, piše RTL Danas.hr.

Pogledajte video puta Hitne pomoći za Zagreb:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari