VELIKA GREŠKA BENZINSKE POSTAJE: U spremnicima za dizel našao se benzin, vozačima se kvare auti

Foto: Žarko Bašić/Pixsell

“Promašena” je cijela cisterna goriva, a koliko je od toga završilo u spremnicima vozila, može se samo nagađati

Vozači koji su u nedjelju na Ininoj benzinskoj postaji Smokovik u Splitu, u ulici Zbora narodne garde 8, kod trgovačkog centra Mall of Split, točili dizel gorivo u svoje automobile, kombije ili kamione najvjerojatnije će se naći u velikim problemima i morat će, ako već nisu, potražiti pomoć servisera.

Ako još i nema kvara na automobilu dobro bi bilo preventivno provjeriti kakvo gorivo im se nalazi u vozilu. Naime, nimalo bezazlenom greškom, u spremnicima za dizel gorivo na benzinskoj postaji Smokovik našao se benzin pa su kvarovi i štete svima koji su trebali jedno, a dobili drugo gorivo – neizbježni. Događa se, kazao je namrštena lica jedan od radnika postaje za Slobodnu Dalmaciju.

Alarm o skupoj grešci nisu odaslali iz Ine nego je to učinio jedan od oštećenih, koji se prirodom posla uputio na nešto dužu vožnju pa je među prvima shvatio što je razlog kvaru na motoru. Iz servisa su ga obavijestili da je u pitanju benzin koji ne odgovara dizel motoru, popravili kvar i ispostavili račun od 22.000 kuna.

Na benzinskoj postaji Smokovik priznali su vlastitu krivicu i uputili vozača na Inin besplatni telefon gdje se trebao žaliti i zatražiti naknadu štete.

U Ini šute o razmjerima greške, za javnost nema informacija, a nema niti upozorenja vozačima koji su kupovali dizel gorivo na Smokoviku.

Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje kako je ‘promašena’ cijela cisterna goriva. A to je 18.000 litara ili 36.000 litara ako je tu bila i prikolica. Koliko je od toga završilo u spremnicima vozila može se samo nagađati jer nitko ne želi reći koliko je vozila dobilo pogrešno gorivo.

Foto: Žarko Bašić/Pixsell

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari