VELIKO PRIZNANJE IZ BRUXELLESA: Andreju Poropatu nagrada LEADER za najbolju izbornu kampanju!

Riječki HNS-ovac Andrej Poropat ističe kako je nagrada pripada svima koji su dali svoj doprinos u kampanji HNS/ZS/ARS na izborima za vijeća mjesnih odbora Grada Rijeke

Uključivanje većeg broja građana u kampanju, nezavisni kandidati na listama, „mikro“ budžet za izbornu kampanju (5.000 eura), inovativnost, izravno obraćanje građanima ali i moderan pristup biračima putem društvenih mreža, čimbenici su koji su imali presudan utjecaj na odluku komisije Saveza europskih liberala i demokrata (ALDE) koja je odlučivala o ovogodišnjim nagradama LeaDeR u kategoriji “najbolja izborna kampanja” da istu dodijeli riječkom HNS-ovcu Andreju Poropatu.

Ne treba zaboraviti ni postignuti rezultat na izborima za vijeća mjesnih odbora grada Rijeke – ostvaren je čak sedam puta bolji rezultat od predviđanja (ankete predviđale 2%, a HNS osvojio 14%)!

andrej nagrada2

Na jučerašnjoj svečanosti proglašenja pobjednika petog izdanja nagrade LeaDeR u Odboru regija Europske unije u Bruxellesu, Andreju Poropatu, članu Županijske skupštine PGŽ i potpredsjedniku riječkog HNS-a nagradu za najbolju izbornu kampanju uručio je osobno gospodin Bas Verkerk, predsjednik ALDE grupe u Odboru regija i Hans van Baalen predsjednik ALDE-a. U kategoriji “Najbolja izborna kampanja” u finalu su se pored Poropata natjecali i kandidati iz Litve, Rumunjske, Nizozemske, Velike Britanije i Španjolske.

Cilj nagrade LeaDeR je stvaranje nove generacije liberalnih lokalnih i regionalnih lidera širom Europe, kao i potaknuti druge unutar ALDE kluba s novim idejama, dijeleći najbolje prakse.

Prilikom preuzimanja nagrade, Andrej Poropat se zahvalio članovima žirija a posebno kolegicama i kolegama iz riječkog HNS-a bez čijeg doprinosa ne bi bilo moguće ostvariti dobar rezultat na izborima.

 

Nagrade LeaDeR dodijeljene su peti put, a Verkerk je dodjelu nazvao velikim danom za europske liberale i demokrate, te ključnim događajem u životu europske liberalne obitelji.

andrej brisel

Nagradu LeaDeR dobila je još jedna članica HNS-a, Vedrana Gujić iz Zagreba, a među nominiranima je bio i creski gradonačelnik Kristijan Jurjako. Gujić je nagradu primila kao EU Ambasadorica godine, za svoj predani rad na povezivanju europske politike s lokalnom, a Kristijan Jurjako je bio finalist za nagradu LeaDeR u kategoriji “Postignuće na vlasti”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari