Autocesta Rijeka – Zagreb: Tuča razbija aute!

Sve benzinske postaje su prepune automobila koji su se uspjeli skloniti na vrijeme

Nakon toplinskog vala u Hrvatskoj, popodne je grmljavinsko nevrijeme zahvatilo dijelove zapadne Slavonije, uz veću količinu kiše, a u okolici Novske padala je i tuča, objavio je portal Neverin.hr.

Nevrijeme se kasno popodne obrušilo i na središnju Hrvatsku. U ovim trenucima na autocesti Rijeka – Zagreb tuča razbija aute!

Sve benzinske postaje su prepune automobila koji su se uspjeli skloniti na vrijeme a oni koji to nisu uspjeli ostali su stajali na autocesti u obje trake s četiri žmigavca!

Čitatelj s autoceste javlja da je imao osjećaj da vozi po kamenju…!

Video je snimljen na autocesti Rijeka – Zagreb blizu Karlovca. Zasad je neizvjesno dolazi li ova oluja i na riječko područje.

Inače, tijekom popodneva došlo je do zamjetne destabilizacije atmosfere, temperature zraka gotovo u cijeloj Hrvatskoj porasle su iznad 30 Celzijevih stupnjeva, što je dodatno pogodovalo razvoju jakih grmljavinskih pljuskova.

Do 17 sati razvoj jakih olujnih oblaka zabilježen je ponajprije na području Slavonije te unutrašnjosti Dalmacije i u gorskom području.

Na području Novske u mjestu Roždarnik padala je tuča veličine lješnjaka i oraha.Tuča je padala i u Dalmatinskoj zagori, u Glavicama pokraj Sinja. Kod Nove Gradiške je zabilježena i pijavica.

Grmljavinsko nevrijeme upravo iznad Zagreba Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Noćas se očekuje daljnji razvoj oblaka te nastanak novih grmljavinskih pljuskova koji će ponegdje donijeti i izraženije nevrijeme praćeno tučom. U unutrašnjosti će zapuhati umjeren sjeveroistočni vjetar, a kasno navečer na sjevernom Jadranu bura.

Na Jadranu će se zadržati suho, a lokalni su pljuskovi mogući uglavnom u zaleđu obale, navodi Neverin.hr.
Vijesti.hr

VIDEO DANA: