BMW-om udario trudnicu s djetetom u rukama: ‘Stisnula sam maloga i krenula bježati, ali nisam uspjela’

Korak od obiteljske idile do tragedije u ovom je slučaju zaista bio kratak

Strašna nesreća dogodila se sinoć u Otočcu gdje je 80-godišnji vozač udario 21-ogodišnju trudnicu s djetetom u rukama. Samo pukom srećom majka i dijete prošli su tek s lakšim ozljedama.

Strava u Otočcu: BMW-om na pločniku naletio na majku s djetetom u naručju!

Dok je u naručju nosila jednogodišnjeg sina Nou, 21-godišnju trudnicu Ivanu Valjan je u središtu Otočca udario jureći BMW njemačkih tablica.

”Bila sam nasred pješačkog kad sam vidjela automobil kako ide prema nama, da je dao gas, ja sam stisnula maloga i krenula sam bježati i nisam uspjela pa je lupio više mene na desni kraj i više sam ja ozlijeđena, nego mali. Mali mi je ispao iz ruku, ja sam bila u nesvijesti”, kazala je Valjan.

Dječak se pri padu udario u glavu, a i on i majka su zadobili hematome i oguljotine.

”Trudna sam. S trudnoćom je za sada sve u redu. Tu i tamo me zaboli, dosta je povrijeđen kuk”, kazala je Valjan.

Sve su s obližnjeg štekata vidjeli njezin suprug Igor Valjan i sestra Danijela Todić koja radi u obližnjem kafiću: ”Jedan je automobil išao nizbrdo i stao joj je. Taj Nijemac je išao odozdo i nije stao na pješačkom prijelazu, nego ju je pokupio . Ona je Nou stiskala uza se. Na haubi ih je vozio pet, šest metara od pješačkog prijelaza, a kad je zakočio, oni su pali na pod”.

”Ja sam samo vidio kako oni lete i to je to”, kazao je Valjan dodavši da su mu se noge odsjekle, a 80-godišnji vozač djelovao mu je izgubljeno i još se pokušao i udaljiti s mjesta nesreće.

”Nije nam pomogao, nije ni pitao kako smo. Krenuo je bježati i onda su reagirali. Jedan od svjedoka mu je prepriječio automobilom cestu”, kazala je Valjan.

”On je meni izgledao pijan, ja ne znam. Ili drogiran, iskreno ne znam. Nije izgledao normalno”, kaže njezin suprug, no policija negira da je imao alkohola u krvi.

”Vozač je alkotestiran, nije bio pod utjecajem alkohola te mu je izdan obavezni prekršajni nalog zbog nezaustavljanja na pješačkom prijelazu. Uz to je i lakše ozlijedio dvije osobe i platio novčanu kaznu od 5.000 kuna”, objasnila je Maja Brozičević, glasnogovornica Policijske uprave ličko-senjske.

Kaznena prijava 80-godišnjem Nijemcu ne ide jer nitko nije teže ozlijeđen, a Ivanin otac i Noin djed Vukašin Todić smatra da je kazna preblaga i poručuje: ”To je za mene neprihvatljivo i neće ostati na tome. Idemo dalje s tužbama. Gonit ćemo, i kuću ćemo prodati samo da se pravda istjera na kraj”.

Mlada majka i njezin sinčić u ovom su slučaju imali sreće, ali korak od obiteljske idile do tragedije u ovom je slučaju zaista bio kratak.
Nikolina Radić

Više u VIDEOPRILOGU: