BOGATI PROGRAM: Humoristična drama snimljena mobitelom otvorila Motovun Film Festival

Festival donosi presjek najvažnijih svjetskih nezavisnih filmova te najbolje iz Hrvatske i susjednih zemalja, a u pet festivalskih dana bit će prikazano stotinjak naslova najrazličitijih žanrova, podijeljenih u nekoliko programa

Američka humoristična drama “Tangerine” Seana Bakera, snimljena mobitelom, u utorak je otvorila novo izdanje Motovun Film Festivala u čijem će se glavnom filmskom programu do 30. srpnja prikazati 15 premijera.

Festival donosi presjek najvažnijih svjetskih nezavisnih filmova te najbolje iz Hrvatske i susjednih zemalja, a u pet festivalskih dana bit će prikazano stotinjak naslova najrazličitijih žanrova, podijeljenih u nekoliko programa.

U glavnoj konkurenciji za nagrade bit će prikazano 13 filmova, u središtu popratnoga programa bit će talijanska kinematografija, a program “Motovunski kratki” donosi tridesetak naslova, uključujući i posebnu selekciju “Hrvatska, ukratko!”.

Tu je i program “Gdje ste bili 2016?” koji uključuje pet dokumentarnih i igranih filmova koji se na različite načine bave jačanjem ekstremne desnice, a publika će moći pogledati i retrospektivu ovogodišnjega dobitnika nagrade Maverick Želimira Žilnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari