POTRAGA RTL-A

Video | Četiri mjeseca bez plaće, trpe uvrede i omalovažavanje: ‘Ja sam takva da se rasplačem. A poslije se iza mene smiju’

Priča o tvrtki koja se hvali time što zapošljava osobe s invaliditetom: Zabranjuje im se da koriste toalet prije i nakon pauze. Minimalna plaća koje ne dobivaju.

Potraga donosi nevjerojatnu priču o tvrtki koja se hvali time što zapošljava osobe s invaliditetom, no malo tko zna kakav se užas događa iza zidova tvornice.

Više pogledajte u priči RTL Potrage:

Dugo su trpjeli, jer plašili su ih da neće naći drugi posao. Sada im je prekipjelo.

Četiri mjeseca radnici zagrebačke tvrtke Lada, mahom osobe s invaliditetom, nisu dobili plaću. A uvjeti u kojima rade su, malo je reći, odvratni.

Svjedoče nam – trpe uvrede, omalovažavanje, upozorava ih se da ne gledaju kroz prozor, zabranjuje da koriste toalet prije i nakon pauze. Plaća, koju ionako ne dobivaju – je ona minimalna.

S druge strane – suvlasnice su si isplaćivale više od 16 tisuća kuna, od grada Zagreba tražile da se financiraju i skupe kreme i parfemi, DORH ih istražuje jer su poslovne kartice peglale u privatnom šopingu.

Istovremeno, poslovanje su financirale i milijunima javnog novca, donosi Potraga RTL-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari