DA SU DANAS IZBORI… Ekskluzivno istraživanje – koga birači žele vidjeti na Pantovčaku?

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sve je kritičnija prema Vladi kako se bliži kraj njezinog mandata. Pojavili su se i prvi suparnici pa je RTL provjerio kako imena koja se spominju kotiraju u javnosti

Da su danas izbori za predsjednika Republike najviše glasova dobila bi aktualna predsjednica koju podržava 43 i pol posto birača. To joj ne bi bilo dovoljno za pobjedu u prvom krugu pa bi morala u drugi krug s drugim po popularnosti među biračima – Zoranom Milanovićem. Za njega bi glasalo 22 posto birača. Treći je Vilbor Sinčić uz kojeg je 12 posto birača. Duplo manje podrške ima Čelnik MOST-a Božo Petrov.

Prema ekskluzivnom RTL-ovom istraživanju u drugi krug predsjedničkih izbora ušli bi Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović. Aktualna predsjednica najveću podršku ima među biračima HDZ-a. Za nju će više glasati žene, a najviše glasova dobit će u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj.

Njezin protukandidat u drugom krugu Zoran Milanović najveću podršku očekivano ima među SDP-ovim biračkim tijelom. Za njega će glasati više muškaraca, a najviše glasova može očekivati u sjeverno-jadranskoj regiji.

RTL Danas

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari