RAZVOJ SITUACIJE

Dumbović o situaciji u Petrinji: ”Moramo raditi dan i noć, ni jedan čovjek neće biti ostavljen ni gladan…”

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Stanje na potresom pogođenom području otežava i snijeg

Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović rekao je danas u obilasku lokacije na kojoj će se graditi kontejnersko naselje za ljude koji su u potresu ostali bez krova nad glavom ili su im kuće oštećene toliko da u njima nije moguće boraviti kako će se raditi dan i noć da im se što prije osigura smještaj.

 

Već 369 kontejnera su postavili uz kuće uz kojih se mještani ne žele maknuti.

“Bez obzira što smo svi nestrpljivi i htjeli bismo odmah sve, sve radimo koordinirano i sustavno. Ovo je dokaz da smo vrlo odgovorno pristupili upravljanju krizom. Nažalost, i snijeg nam otežava. Zatražio sam od svih službi dodatni napor kako ni jedan čovjek ne bi bio ostavljen niti prepušten sam sebi”, naglasio je Medved.

Državna tvrtka Pleter od danas počinje preuzimati kuhanje obroka za građane i volontere.

“Naši vrijedni ugostitelji, kojima se i sada zahvaljujem, nastavljaju raditi na svojim lokacijama onako kako su to radili i do sad, a Pleter uzima pripremu hrane, poglavito za šire područje Petrinje, ruralna područja okolice Gline, po modelu u kojem načelnici i gradonačelnici upućuju prema Stožeru potrebite količine hrane, definiraju punkteve gdje Pleter dovozi, definiraju odgovornu osobu koja preuzima hranu. Pleter dovozi hranu, odgovorne osobe preuzimaju i organiziraju podjelu na svojim područjima”, rekao je Medved.

Što se tiče količina hrane, rekao je da će ovisiti o zahtjevima.

“Niti jedan čovjek neće i ne smije ostati gladan”, poručio je Medved.

Rekao je da bi se pleter angažirao i ranije da je bilo potrebe, a što se tiče ugostitelja kazao je da će raditi dok mogu i žele.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views