ESKALIRALO U SABORU! ‘Skoro fizički obračun Plenkovića i Grmoje, ovo je dno dna’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon aktualca nastavila se redovna sjednica Hrvatskog sabora

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Burno je od samog jutra u Hrvatskom saboru gdje se održavao saborski aktualac.

Sabor je nakon jednomjesečne stanke počeo novu sjednicu, a aktualno prijepodne završilo je ‘borbeno’- ispadom ministra obrane. Više pročitajte OVDJE!

Nakon aktualca nastavila se redovna sjednica Hrvatskog sabora tijekom koje je došlo do verbalnog obračuna premijera Plenkovića i Mostovog zastupnika Nikole Grmoje.

Nakon što je zastupnik Grmoja premijeru kazao kako “radi za srpske interese” situacija se otela kontroli. “Ovo je dno dna. A trenutak ranije Plenković rekao da neće dozvoliti da stvari eskaliraju u nasilje, i onda on krene na Grmoju. Koja kaljuža je ovaj saziv Sabora… Hrvatska je zaslužila bolje”, napisao je saborski zastupnik Bojan Glavašević na Twitteru.

Zastupnik Grmoja zatražio je povredu poslovnika na izjave premijera Plenkovića.

“Predsjednik Vlade je vidno nervozan. Govori mi da su moji istupi jadni. Na to nema nikakvo pravo jer sam ja obrazložio jasno da ministrica krši odluku Vlade, a između ostalog HVIDRa je podigla prijavu protiv ministrice jer je radila za vladu Srbije, a danas krši odluku vlade Tihomira Oreškovića o sazivanju Povjerenstva. Nemojte biti nervozni kad vas se prokaže”, kazao je Grmoja nakon čega je reagirao predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Jandroković je molio premijera i Grmoju da se smire. “Stanimo. Prvo ste kazali da potpredsjednica Vlade radi za interese Srbije. To je teška povreda poslovnika”, kazao jandroković.

Potom je prekinuo Plenkovića. “Nećete govoriti”, rekao mu je.

“Ja sam kao saborski zastupnik iznio politički kvalifikaciju iza koje stojim. Nisma nikoga uvrijedio niti vrijeđao. Dok je predsjednik Vlade postao vrlo nervozan jer sma ga razotkrio da radi za srpske interese. Reagirao je i rekao da sam jadan”, kazao je Grmoja nakon čega je krenula galama u Sabornici, a Grmoji oduzeta riječ.

“To su nedopustive optužbe koje morate jako dobro argumentirati. To su klevete. Prekidamo ovu raspravu jer ne žalim da se ova rasprava o izvješćima sa sjednica Europskog vijeća pretvori u vrjeđanje”, rekao je Jandroković.

Potom je Grmoja nastavio pričati nakon čega je zaradio opomenu. Jandroković je potom odredio stanku od 10 minuta.

“Kolege su me zaustavljali”

“Rekao mi je da sam jadan. Nakon toga je došlo do uvreda od strane HDZ-ovih kolega. Rekao sam Plenkoviću da radi za srbijansku stranu. Nakon toga je prekinuta sjednica, HDZ-ovci su dobacivali Mostovcima, posebno Ines Strenji”, kazao je Grmoja po izlasku iz Sabornice.

“Nakon toga je premijer, valjda uvrijeđen zbog moje riječi, anemičan, krenuo prema meni, kolege su ga zaustavljali. Ne znam što bi napravio, ali je krenuo prema meni. Ne mogu tvrditi da bi me udario. Mislim da moj način komunikacija nije izašao iz okvira. Ok, ovo anemično, ali i premijer zna kolegama reći panj i tako dalje. Premijer je jako nervozan, a ja jako miran. Nemam ništa protiv Plenkovića osobno, nego protiv onoga što radi Vlada. Njemu kao čovjeku želim sve najbolje”, rekao je Grmoja.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari