HRVATSKOJ PRIJETI NOVI MIGRANTSKI VAL: ima li Europa konkretan plan za moguću novu krizu?

Nije bilo ni prave rasprave o pitanju kvota pa tako i dalje imamo zemlje Višegradske skupine, među njima i domaćina skupa Slovačku, koje ne žele prihvatiti svoj dio odgovornosti

Dok se očekuje sastavljanje nove Vlade, Hrvatskoj prijeti novi migrantski val.

Europa zasad nema konkretan plan za moguću novu krizu.

Kako je jučer najavljeno, nikakvih značajnih odluka u Bratislavi nije
bilo. Načelno je rečeno kako se neće dopustiti nekontrolirani protok izbjeglica poput lanjskog, ali ne i kako će se to postići.

Nije bilo ni prave rasprave o pitanju kvota pa tako i dalje imamo zemlje Višegradske skupine, među njima i domaćina skupa Slovačku, koje ne žele prihvatiti svoj dio odgovornosti.

Govorilo se tek o jačanju nazdora vanjskih granica, ništa konretno o tome što bi se moglo dogoditi da iz Turske ponovno krene izbjeglički val nalik lanjskom, ili veći.

Svoje razočaranje raspravom, posebno dijelom o migrantima, jasno je pokazao talijanski premijer Renzi, koji nije htio održati zajedničku presicu s Merkel i Hollandeom. Hrvatski tehnički premijer nije izrazio ni zadovoljstvo, ni razočarenje. Tek je najavio da će se o migrantskoj krizi raspravljati i idućeg vikenda u Beču.

Petar Panjkota

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari