TKO JE U PRAVU?

Video iz tunela posvađao vozače na društvenim mrežama: ‘Ne kužim ovakve lijevotrakaše…’

FACEBOOK/Prometne zgode i nezgode

Bijeli automobil uspio je prijeći u desnu traku tek pri izlasku iz tunela te je obišao sivo vozilo

Na Facebook stranici “Prometne zgode i nezgode” povela se velika rasprava među pratiteljima nakon objavljene snimke pod opisom “Neće iz lijeve trake i gotovo. Izlaz iz Sv. Roka iz tunela Sveti Rok”.

Video prikazuje manji sivi automobil koji se vozi ispred bijelog BMW terenca u lijevoj traci. Sivi automobil nije prešao u desnu traku kada mu se približio bijeli, a niti kada je on upalio lijevi žmigavac.

Bijeli automobil uspio je prijeći u desnu traku tek pri izlasku iz tunela te je obišao sivi i vratio se u lijevu traku.

Ubrzo su se u komentarima oglasili brojni pratitelji stranice koji su istaknuli da je lijeva traka preticajna.

“Lijeva traka je uvijek bila za brže vozače, a desna za sporije, ali ne, to je ovdje obrnuto”, napisao je jedan od njih.

‘Treba mu odmah oduzeti vozačku’

“Prije svega svaki vozač zna da je desna traka vozna traka, a lijeva preticajna. Ovaj čovjek što je prešao u desnu traku nije napravio nikakav prekršaj jer pacijent u lijevoj ne zna propise”, glasio je jedna od komentara.

“Ne kužim ovakve lijevotrakaše. Kad će se jedanput to početi pošteno kažnjavati?”, pitao se je jedan pratitelj.

Neki od pratitelja, pak, stali su u obranu vozača sivog automobila te su ustvrdili da nije u prekršaju ako se vozi prema ograničenju.

“Ovom pajdi šta pretječe treba odmah vozačku uzet, dok nije izazvao negdje lančani sudar u tunelu”, samo je jedan od sličnih komentara.

Inače, u članku 142. Zakona o sigurnosti prometa na cestama piše da se “autocestom vozila moraju kretati krajnjom desnom prometnom trakom ako nije zakrčena vozilima u koloni” te se navodi i kako “na autocesti vozač smije mijenjati prometnu traku zbog bržeg kretanja samo prelaženjem vozilom u lijevu prometnu traku”, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari