JEFTINIJI NOVI AUTOMOBILI: Država odlučila smanjiti iznos trošarina za trećinu

Ministar Marić očekuje da će porezno rasterećenje iznositi ukupno 350 milijuna kuna, ali smatra da će manje novca od ovog poreza u državnoj blagajni nadoknaditi to što će se iz istog razloga auti više kupovati

Svi novi automobili trebali bi pojeftiniti već od sutra, jer je država odlučila smanjiti iznos trošarina za trećinu! Kupujete li novi automobil koji stoji manje od 150 tisuća kuna s PDV-om, a upravo takvi se u Hrvatskoj najviše kupuju – bit ćete oslobođeni plaćanja poreza po vrijednosnom kriteriju.

Tako je na današnjoj sjednici uredbom odlučila Vlada, dok će se za aute vrijedne između 150 i 200 tisuća kuna plaćati 2000 kuna vrijednosne naknade, odnosno četiri i pol tisuće ako auto košta između 200 i 250 tisuća kuna. Za one koji si mogu priuštiti automobile skuplje od 600 tisuća kuna – naknada će iznositi 60 tisuća kuna.

Ministar financija Marić očekuje da će porezno rasterećenje iznositi ukupno 350 milijuna kuna, ali smatra da će manje novca od ovog poreza u državnoj blagajni nadoknaditi to što će se iz istog razloga auti više kupovati.

Važniji kriterij pri oporezivanju auta bit će ekološki – odnosno prema količini uglijčnog dioksida koji ispuštaju.
RTL Direkt

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari