IZNENAĐENJE Pošta od Nove godine poskupila niz usluga: pogledajte kolike su nove cijene

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Iz Pošte poručuju kako slanje paketa nije poskupjelo, već samo neke dodatne usluge

Tvrtke koje u svojem poslovanju ovise o slanju paketa i u tome se oslanjaju na Hrvatsku poštu ostale su neugodno iznenađene dolaskom nove godine s obzirom da su neke od dodatnih usluga koje idu uz slanje vrijednosnih pošiljaka su poskupjele.

“Nakon dugogodišnje stagnacije cijena, a uz kontinuiran rast troškova vezanih uz dostavne procese, nužne kapitalne investicije u sortirne strojeve i gradnju novih sortirnih kapaciteta, Hrvatska pošta je od 1. siječnja 2018. korigirala cijene usluga”, kazali su iz Pošte za tportal uz napomenu kako slanje paketa nije poskupjelo, već samo neke dodatne usluge.

Povećane su cijene za slanje dopisnica, preporučenih pošiljaka, pismenih i pošiljaka s označenom vrijednosti dok su snižene cijene dostave knjiga (tiskanica). Slanje preporučene pošiljke mase do 50 grama poskupjelo je dvije kune (s 9,50 na 11,50 kuna), a slanje vrijednosnih pošiljaka poskupljuje u dijelu cijene po masi, dok cijena po vrijednosti ostaje ista.

Dio cijene po masi za vrijednosne pošiljke mase do 50 grama iznosi 17,50 kuna, što je povećanje od 2,50 kuna. Dopisnica poskupljuje za 30 lipa (s 2,80 na 3,10 kuna). “Ujednačavanjem cijene slanja knjiga i tiska pojeftinit će slanje knjiga od sedam do 17 posto. Cijena je korigirana i za dio dopunskih usluga, poput uručenja osobno primatelju i ponovne dostave”, dodaju u Pošti.

Svi novi cjenici Hrvatske pošte dostupni su na OVDJE.