POMŽE CIJELA HRVATSKA

Kiara (6) se bori za život: Pomoć stiže i iz zaklade Mila za sve

Facebook

Operirana je i trenutno prima radioterapiju u Zagrebu, ali treba pomoć za eksperimentalno liječenje u Americi

Kiara Goršić šestogodišnja djevojčica iz Šibenika bori se s rijetkim zločudnim tumorom na mozgu.

Operirana je i trenutno prima radioterapiju u Zagrebu, ali treba pomoć za eksperimentalno liječenje u Americi. Za Kiaru i njezinu borbu za život pokrenuta je humanitarna akcija, donosi Zorana Čičak Kulić za RTL Vijesti.

Više u VIDEOPRILOGU:

Kiara za 12 dana slavi 7. rođendan, a pred njom je borba za život. Krajem srpnja otkriven joj je rijedak zloćudni tumor, a svemu su prethodile glavobolje i dijagnoza da je riječ o konjuktivitisu.

“Mi smo izašle nakon odrađenog snimanja iz kabine i tad je doktor radiolog izašao, pognuo glavu i znala sam da nije dobro. I onda čujete one riječi nažalost vijesti nisu dobro i onda vam se svijet uruši i sve ono što je imalo smisla prestaje imati smisao”, govori Kiarina majka Matea Lambaša Goršić.

Uslijedila je teška operacija u Zagrebu. Roditelji kažu Kiara je veliki borac pa snagu daje i njima.

“Ona je prije bolnice bila dešnjak i u  samo 10 dana na Rebru, s obzriom da joj se tresla desna rukica ona je sebe naučila  crtati i pisat i sve raditi lijevom rukom. Tu mi je pokazala koliku snagu i želju ima. Ona je nama bezbroj puta rekla zločesta kuglica je sada maknuta iz moje glave i ja sam vam mama i tata zdrava”, kaže majka.

Kiranina borba sada se nastavlja. Trenutno prima radioterapiju. Za daljnje liječenje aplicira na 4 kliničke studije u Americi koje koriste eksperimentalne lijekove. Takvo liječenje košta između 2 i 5 milijuna dolara.

“Ja se ne mogu pomiriti s tim palijativna skrb za dijete od 6 godina. To nije rješenje, ne bi bilo niti za jednog roditelja. Ja ne znam što vrijeme nosi i ishod cijele naše priče ali čovjek ne može stati”, poručuje Kiarin otac Valentino Goršić.

Osim eksperimentalnog liječenja za ovakav tumor trenutno ne postoji lijek ili metoda kako ga liječiti.

“Primjenjuje se radioterapija ali trajno liječenje u vidu kemoterapije ili  neurokirurškog zahvata nažalost ne postoji. Radi se o jednom od najmalignijih tumora dječje dobi nalazi se u moždanom deblu, vrlo mala struktura fizički ali tu se križaju živčane strukture mozga i zadirati neurokirurški u tu strukturu je gotovo nemoguće”, kaže ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb Goran Roić.

Bez obzira na sve Kiara i njezini roditelji neće odustati, nadaju se da će uskoro znati gdje će nastaviti liječenje.

“Mi se nadamo svaki tjedan da će taj dan doći i da neće više trebati još jedan papir, pa još jedan, pa videokonferencija. najidealniji scenarij bi bio da odmah nakon zračenja znamo gdje idemo”, jasno će Kiarin tata.

Pokrenuta je humanitarna akcija, velik broj udruga i pojedinaca već je donirao sredstva. 400 tisuća eura donirat će i Zaklada Mila za sve, nastala nakon liječenja Mile Rončević – jer Kiara zaslužuje priliku za život, donosi Zorana Čičak Kulić za RTL Vijesti.

Svrha plaćanja: ‘Pomoć za Kiaru’,

Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik

IBAN: HR7823900011500216860,

Model: HR 02

Poziv na broj: OIB uplatitelja

Za uplate iz inozemstva: BIC (SWIFT) CODE: HPBZHR2X.

i

Račun za donacije je otvoren i na mamu – Matea Lambaša Goršić:
Tekući: HR9125030073251005176
Žiro: HR8125030073151000296
Swift: VBCRHR22
Sberbank d.d.
Model HR 99
Opis plaćanja: donacija za Kiarino liječenje

Uskoro će biti otvorena i telefonska linija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari