KOMENTAR Guverner HNB-e Vujčić potrošio pola milijuna (naših) kuna na putovanja, Zoran Šprajc se zabrinuo – pogledajte zašto!

Po Zakonu o prebivalištu hrvatski građanin mora u zemlji godišnje provesti najmanje 180 dana da bi imao pravo na prebivalište, s ovolikim brojem inozemnih putovanja Vujčić se opasno približio toj granici, zabrinut je Šprajc

Hrvatska narodna banka, potaknuta zanimanjem javnosti, objavila je detaljan popis službenih putovanja svojih dužnosnika, guvernera i viceguvernera. Lani su tako njih osmorica na put, smještaj i dnevnice ukupno potrošili milijun i 140 tisuća kuna. Najviše dakako guverner Boris Vujčić, 477.000 kuna.

A evo i popisa njegovih destinacija…

2016. je tako počela s putovanjem u Basel potom slijde: Pariz, Kitzbühel, Beč, Dubrovnik, Amsterdam, Rijeka, Split, Peking, Rovinj, Skoplje, Washington, Boston, pa opet malo u Amsterdam, pa Opatija i opet Basel potom London, Prag, Portorož, Frankfurt, Kijev, Prag pa nazad u Dubrovnik a onda Alma-Ata, opet Frankfurt, Luzerno, Sintra, Sankt Peterburg, Dubrovnik, Podgorica, Bruxelles, Bratislava, Beč, Basel, Frankfurt, Budva, New York, Osijek, Washington, Budimpešta, Jeruzalem, Baselu, Opatija, Luxembourg, Frankfurt, Buenos Aires, London, Bruxelles, Frankfurt, Beč iz Beča nazad u Frankfurt, pa London, pa opet Frankfurt, Washington, Amsterdam, Washington, Dubriovnik, Sofija, Frankfurt, Washington, Varšava Opatija pa za kraj opet Frankfurt.

Dosta impresivan itinerer, ali nemojte odmah jamrati, skupilo se tu sigurno i mnoštvo besplatnih milja pa je guverner HNB-u vjerojatno priuštio i znatne uštede, pa ga treba i pohvaliti, ali ipak bi trebao pripaziti da ne izgubi prebivalište u Hrvatskoj.

Naime, po Zakonu o prebivalištu hrvatski građanin mora u zemlji godišnje provesti najmanje 180 dana da bi imao pravo na prebivalište, s ovolikim brojem inozemnih putovanja Vujčić se opasno približio toj granici, a ne bi bilo dobro da nam guverner ostane zaglavljen u ničijoj zoni Franje Tuđmana.
Zoran Šprajc

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari