OD 1.4. STIŽU POSKUPLJENJA

VideoKošarica za tročlanu obitelj prije poskupljenja iznosila je 7800 kuna, a prema novim cijenama – 10.500 kuna

PDV pada na pet posto na svježe meso i ribu, ulja i maslac, povrće i voće, jaja, dječju hranu, uloške i tampone, ali ulaznice za koncerte i sportska događanja

Nije prvoaprilska šala, 1. travnja nam stižu nove, ne baš smiješne cijene. Gorivo je na ratni pogon iz Rusije već preskočilo 14 kuna za litru i u ožujku skuplje je za 10 do 20 posto, kako gdje i kako koji tjedan, a sa sobom donosi i skuplji transport, i autobus, i dostavu, a na kraju i cijenu svega što se prevozi.

Ovog petka stižu nove cijene plina koji će, uz sve intervencije Vlade, poskupjet će oko 16 posto, ali i struje s prosječnih 10 posto.

Dio toga ublažit će paket mjera s vaučerima za najsiromašnije, ali najviše se očekuje od snižavanja PDV-a od petka na niz osnovnih proizvoda i potrepština.

Više pogledajte u video prilogu RTL-a:

PDV pada na pet posto na svježe meso i ribu, ulja i maslac, povrće i voće, jaja, dječju hranu, uloške i tampone, ali ulaznice za koncerte i sportska događanja.

Država se tim potezom odriče 2,1 milijarde kuna poreznih prihoda, ali tek treba vidjeti hoće te milijarde pojeftinjenja vidjeti građani.

Jer, košarica za tročlanu obitelj prije svih ovih poskupljenja iznosila je 7800 kuna, a prema novim cijenama i izračunu Severovog nezavisnog sindikata za pokrivanje osnovnih troškova života sada treba 10.500 kuna.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views