KRAH ISLAMSKE DRŽAVE: Pogledajte masovnu predaju pripadnika ISIL-a sirijskim snagama

Konačni će poraz biti proglašen kad se završi kompletna akcija, uklone mine i utvrdi ima li još kakvog otpora

Poraz Islamske države odigran je s prvim danom proljeća jer su sirijske snage (SDF) uz potporu američke vojske očistile posljednju enklavu koju su pripadnici terorističke skupine uspijevali držati.

Konačni će poraz biti proglašen kad se završi kompletna akcija, uklone mine i utvrdi ima li još kakvog otpora na širem prostoru Baghouza. A da je kraj blizu, potvrđuju i masovne predaje terorista, koje su snimljene i objavljene.

“Najdulja kolona pripadnika ISIL-a različitih nacionalnosti predala se Sirijskim demokratskim snagama”, napisao je sirijski novinar Mohamed Hasan na Twitteru, uz video snimku koja potvrđuje njegove riječi.

Od samog početka ove godine, 60 tisuća terorista, članova njihovih obitelji i civila napustilo je enklavu te se odlučilo predati.

Trenutno su smješteni u improvizirane kampove, koji podosta podsjećaju na logore i sad međunarodne organizacije moraju učiniti znatne napore kako bi se izbjegli zločini i nehumana postupanja sa zarobljenicima.
Vijesti.hr
Foto: Twitter

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari