INVAZIJA

Video | Napad Rusije iz zraka, s kopna i mora: Ovo su smjerovi iz kojih su ruske trupe ušle u Ukrajinu

RTL

Krim je Rusija anektirala još 2014., a sada ga iskoristila za ulaz svojih tenkova u Ukrajinu

Napad Rusije na Ukrajinu u tijeku je iz zraka, s kopna i mora. Rano jutros, prvo zračnim i raketnim udarima, napadnuti su objekti ukrajinske protuzračne obrane, vojni položaji i objekti u i oko glavnog grada Kijeva, Mariupolja, Kramatorska, Harkiva, Lutska, Ivano-Frankivska, Hersona, Dnjipra, a s mora je napadnuta Odesa.

Ruski vojni konvoji u zemlju ulaze iz tri pravca – sa sjevera iz Bjelorusije, s istoka iz Rusije, te s juga s anektiranog Krima.

Na području ukrajinskog glavnog grada Kijeva zabilježeno je nekoliko eksplozija – među kojima je bombardiran i kijevski aerodrom. U okolici Kijeva, Rusija je ispalila projektile na uzletišta i vojne baze. Na jugu, ruske snage stigle su u Odesu, a raketiran je i međunarodni aerodrom u Hersonu, u regiji koja graniči s Krimom.

Krim je Rusija anektirala još 2014., a sada ga iskoristila za ulaz svojih tenkova u Ukrajinu. U istočnoj Ukrajini, ruski projektili pogodili su ciljeve u Harkivu i Dnjepru. Na krajnjem istoku zemlje, pojačavaju se sukobi početi još 2014., gdje se ukrajinske snage otad bore protiv proruskih separatista u samoproglašenim republikama Donjecku i Lugansku, u koje su ušli ruski tenkovi. Ruski tenkovi ulaze i u Harkiv, drugi najveći grad u Ukrajini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari