DOBIO 'PO PRSTIMA'

Novi performans Vilibora Sinčića; Izveo ‘striptiz’ u Europskom parlamentu i zaradio rigoroznu sankciju

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Do toga je došlo zbog nedoličnog ponašanja zastupnika 16. rujna ove godine tijekom njegove intervencije u raspravi o Stanju Unije.

Temeljem čl. 176., a u odnosu na kršenje čl. 10. Poslovnika EP-a, Predsjednik Europskog parlemta David Sassoli je izrekao sankciju hrvatskom zastupniku Ivanu Viliboru Sinčiću oduzimanjem dnevnice za razdoblje od dva dana i privremenom suspenzijom koja stupa na snagu danas – 21. listopada 2020. u trajanju od sedam uzastopnih dana, kažu iz EP.

Naime, zastupniku Viliboru Sinčiću onemogućen je bilo koji oblik rada i sudjelovanja u radu ili bilo kojim aktivnostima EP-a, te mu je izrečena zabrana zastupljanja EP-a u međuparlamentarnim izaslanstvima, međuparlamentarnim konferencijama i ostalim radnim tijelima u razdoblju od mjesec dana.

Do toga je došlo zbog nedoličnog ponašanja zastupnika 16. rujna ove godine tijekom njegove intervencije u raspravi o Stanju Unije. Vilibor Sinčić je u govoru o siromaštvu građana optužio EU za neadekvatno nošenje s krizom koja će u bankrot otjerati milijune građana. U jednom trenutku je ostao samo u kratkim rukavima, skinuvši sako, a onda je počeo i raskopčavati remen na hlačama želeći demonstrirati kako će građani EU ostati “goli i bosi.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari