KADROVSKA RJEŠENJA

Vlada odlučila iza zatvorenih vrata: Maja Grba Bujević više nije članica Stožera!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je donijela niz kadrovskih rješenja

Vlada je na zatvorenoj sjednici razriješila dosadašnju članicu Stožera civilne zaštite RH Maju Grba-Bujević te je novim članom, kao predstavnika Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, imenovala Damira Važanića.

Zrinka Bulić razriješena je dužnosti pomoćnice ministra uprave, a Lana Letilović razriješena je dužnosti pomoćnice ministra pravosuđa, priopćeno je iz Banskih dvora.

Državnoj službenici Vesni Šerepac dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za odgoj i obrazovanje, a državnom službeniku Nandoru Čapi ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za nacionalne manjine, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Državnoj službenici Dijani Matić dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci.

Donesen je zaključak kojim se Tomislav Ćorić imenuje članom Glavne skupštine Narodnih novina d.d. koji predstavlja Vladu Republike Hrvatske. Istovremeno se stavlja izvan snage zaključak Vlade od 30. svibnja 2018. kojim je članom Glavne skupštine imenovan Darko Horvat.

Također, donesen je zaključak kojim se predlaže Nadzornom odboru društva Croatia Airlines d.d. imenovanje Jasmina Bajića za člana Uprave – direktora društva, na razdoblje od najduže šest mjeseci, a do provedbe postupka imenovanja člana Uprave – direktora Društva putem javnog natječaja, jer mu mandat ističe 6. studenoga 2020., sukladno odredbi članka 17. Uredbe o uvjetima za izbor i imenovanje članova nadzornih odbora i uprava pravnih osoba od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku i načinu njihovih izbora (Narodne novine, broj 12/19).

Razriješeni su dosadašnji predsjednik i članovi Upravnog vijeća Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Predrag Štromar, Dražen Bošnjaković, Zdravko Marić, Marko Pavić i Marija Vučković. Novim predsjednikom Upravnog vijeća, koji je po položaju ministar nadležan za graditeljstvo, imenovan je Darko Horvat, a članovima koji su po položaju ministri nadležni za pravosuđe, financije, regionalni razvoj i poljoprivredu imenovani su Ivan MalenicaNataša Tramišak, Marija Vučković i Stipe Župan.

Vjekoslav Jukić imenovan je članom Upravnog vijeća Energetskog instituta Hrvoje Požar.

Razriješen je dosadašnji zamjenik predsjednika Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji Ivan Vukić te član Upravnog odbora Fonda Krunoslav Katičić. Novim zamjenikom predsjednika Upravnog odbora Fonda, koji je predstavnik ministarstva nadležnog za hrvatske branitelje, imenovan je Darko Nekić, a novom članicom Upravnog odbora Fonda, kao predstavnica ministarstva nadležnog za upravljanje državnom imovinom, imenovana je Sanja Bošnjak.

Radovan Fuchs imenovan je članom Skupštine Hrvatske Lutrije d.o.o., umjesto dosadašnje članice Blaženke Divjak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari