MEDICINSKI TIMOVI SPREMNI

OBJAVLJENE SNIMKE Spasioci pronašli Rayana koji je pao u 32 metra dubok bunar

Screenshot video

Petogodišnji Rayan pao je u bunar dubok 32 metra u utorak, a akcija spašavanja traje još uvijek jer se strahuje od odrona zemlje

Petogodišnji dječak Rayan iz Maroka pao je u utorak u rupu koja se koristi kao bunar u blizini grada Chefchaouen na sjeveru zemlje te još traje akcija njegova spašavanja, piše RTL.

Kako javljaju marokanski mediji, spasioci su došli do dječaka, a medicinski tim se priprema preuzeti ga iz tunela.

Više u VIDEOPRILOGU:

UAE BARQ piše da se spasilački tim priprema dječaka preko tunela izvaditi iz rupe, a prema posljednjim informacijama koje su objavili, dječak je živ.

Da se radi na pripremama da se dječaka izvadi iz tunela, izvijestio je i Arab News.

Vlasnik bunara je njegov otac. Prema pisanju lokalnih medija, dječak je preživio pad, ali je ostao zarobljen na dubini od oko 35 metara. Rupa je duboko oko 60 metara.

Spasioci su prvo pokušali u rupu spustiti volontera kako bi dohvatio dijete no rupa je bila preuska za odraslu osobu. Nakon toga su počeli kopati danonoćno. Kopanje su morali nekoliko puta kratko prekinuti jer su se počeli urušavati zemlja i kamenje.

Strahuje se od odrona

Snimka kamere koja dječaka cijelo vrijeme snima pokazuje da je živ. Uspjeli su mu dostaviti i vodu i hranu te kisik. Akcije je komplicirana jer se strahuje od odrona, s obzirom na to da se jama nalazi na klizištu.

Napori za izvlačenje dječaka otežani su uskim otvorom suhe bušotine i krhkim tlom. Strojevi kopaju okno paralelno s bunarom te horizontalni tunel do dječaka, prenose marokanski mediji.

Kako javlja BBC, ušli su u završnu fazu ove vrlo složene akcije. I tijekom noći su kopali tunel kako bi došli do mališana. Prema zadnjim informacijama spasiocima je ostalo samo 1.8 metara da dođu do djeteta. Budući da se boje urušavanja kopaju ručno.

U blizini su helikopter i medicinsko osoblje koje je svaki čas spremno uskočiti i pomoći dječaku te ga prevesti u najbližu bolnicu, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari