Papa Franjo pokrenuo aplikaciju ‘Klikni pa moli’, ali nisu svi oduševljeni

Slična molitvena aplikacija već postoji u Hrvatskoj, a mi imamo detalje molitve 21. stoljeća

Papa Franjo pokrenuo je aplikaciju “Click to Pray”, u prijevodu “Klikni pa moli”, kako bi bio u korak s vremenom i vjernicima omogućio da mole zajedno s njim.

Sam ju je prezentirao na nedjeljnoj misi, a u jednom danu skinulo ju je milijun ljudi diljem svijeta. Slična molitvena aplikacija već postoji u Hrvatskoj.

Umjesto prekriženih ruku do molitve jednim klikom. Papa Franjo ponovno je dokazao da je u trendu.

“Htio bih vam predstaviti službenu platformu Papine svjetske molitvene mreže: Kliknite za molitvu. Ovdje ću postaviti molitvene nakane za Crkvu”, kazao je vjernicima papa Franjo, poglavar Katoličke crkve.

Aktivirao je svoj profil te pozvao sve da mole zajedno s njim. “Osobito pozivam pozivam mlade ljude da preuzmu aplikaciju”, pozvao je papa.

Putem aplikacije, koja je dostupna za android i IOS uređaje može se moliti s Papom, a tu su i molitve za svako doba dana.

“Meni je to fenomenalno, naš papa Franjo je super dragi lik, makar je meni ispred katedrale najljepše doći i pomoliti se”, priznala nam je Snježana iz Zagreba.

“Moderno je doba i papa Franjo bar to približava mladima”, smatra pak Zagrepčanka Marijana.

Ima i onih kojima se ne sviđa. “Da se čovjek može moliti gdje god želi, a ne s ovim aparatima koji su uništili i obiteljske živote”, rekla nam je Zlata Tami iz Dugog Sela.

Vjernicima u Hrvatskoj ovakav način komunikacije s Bogom nije stran. Već godinama aplikaciju Nova Eva svakodnevno posjećuje 12 tisuća ljudi.

“Prvo što ćete naći u Novoj Evi je ogromni molitvenik kojeg ćete u tiskanom izdanju rijetko naći”, izjavio je don Ivan Šibalić, salezijanski redovnik.

Dragan Petric, urednik časopisa BUG smatra da se Crkva ovako prilagođava vremenu u kojem živimo.

“Sada imaju aplikacije i omogućuju svojim korisnicima vjernicima da žive brže da molitvu odrade brzinski dakle, samo jednim klikom na ekran tableta umjesto stvarnim izgovaranjem recitala molitve”, objasnio je Dragan Petric, stručnjak za tehnologiju.

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Na misi, u osami ili putem aplikacija – gdje god da bila – važno je samo da je molitva iskrena.
Matea Damjanović

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari