Papa Franjo pokrenuo aplikaciju ‘Klikni pa moli’, ali nisu svi oduševljeni

Slična molitvena aplikacija već postoji u Hrvatskoj, a mi imamo detalje molitve 21. stoljeća

Papa Franjo pokrenuo je aplikaciju “Click to Pray”, u prijevodu “Klikni pa moli”, kako bi bio u korak s vremenom i vjernicima omogućio da mole zajedno s njim.

Sam ju je prezentirao na nedjeljnoj misi, a u jednom danu skinulo ju je milijun ljudi diljem svijeta. Slična molitvena aplikacija već postoji u Hrvatskoj.

Umjesto prekriženih ruku do molitve jednim klikom. Papa Franjo ponovno je dokazao da je u trendu.

“Htio bih vam predstaviti službenu platformu Papine svjetske molitvene mreže: Kliknite za molitvu. Ovdje ću postaviti molitvene nakane za Crkvu”, kazao je vjernicima papa Franjo, poglavar Katoličke crkve.

Aktivirao je svoj profil te pozvao sve da mole zajedno s njim. “Osobito pozivam pozivam mlade ljude da preuzmu aplikaciju”, pozvao je papa.

Putem aplikacije, koja je dostupna za android i IOS uređaje može se moliti s Papom, a tu su i molitve za svako doba dana.

“Meni je to fenomenalno, naš papa Franjo je super dragi lik, makar je meni ispred katedrale najljepše doći i pomoliti se”, priznala nam je Snježana iz Zagreba.

“Moderno je doba i papa Franjo bar to približava mladima”, smatra pak Zagrepčanka Marijana.

Ima i onih kojima se ne sviđa. “Da se čovjek može moliti gdje god želi, a ne s ovim aparatima koji su uništili i obiteljske živote”, rekla nam je Zlata Tami iz Dugog Sela.

Vjernicima u Hrvatskoj ovakav način komunikacije s Bogom nije stran. Već godinama aplikaciju Nova Eva svakodnevno posjećuje 12 tisuća ljudi.

“Prvo što ćete naći u Novoj Evi je ogromni molitvenik kojeg ćete u tiskanom izdanju rijetko naći”, izjavio je don Ivan Šibalić, salezijanski redovnik.

Dragan Petric, urednik časopisa BUG smatra da se Crkva ovako prilagođava vremenu u kojem živimo.

“Sada imaju aplikacije i omogućuju svojim korisnicima vjernicima da žive brže da molitvu odrade brzinski dakle, samo jednim klikom na ekran tableta umjesto stvarnim izgovaranjem recitala molitve”, objasnio je Dragan Petric, stručnjak za tehnologiju.