PITANJE SVIH PITANJA: Nitko ne zna do kad traju zimski školski praznici!

Praznici su prvo trebali trajati do 12. siječnja, a potom je isto Ministarstvo dalo preporuku da drugo polugodište počne 16. siječnja. Konačnu odluku donosi Školski odbor

Većina roditelja i učenika ni danas ne zna do kada će trajati zimski praznici. Iako je Ministarstvo dalo preporuku da traju do 16. siječnja, o svemu treba odlučiti Školski odbori koji u pojednim školama zasjedaju tek ovaj tjedan.

Iako su godišnji planovi i programi u svim školama doneseni još u rujnu – mijenjat će se! Praznici su prvo trebali trajati do 12. siječnja, a potom je isto Ministarstvo dalo preporuku da drugo polugodište počne 16. siječnja. Konačnu odluku donosi Školski odbor.

“Sutra imamo školski odbor zbog financijskog plana, plana javne nabave, radnih odnosa i donijet ćemo isto tako tu odluku o početku, odnosno produženju drugog polugodišta 16-og siječnja”, kaže Jadranka Bjelica, ravnateljica OŠ Fran Krsto Frankopan u Zagrebu.

Školski Odbor ima sedmero članova. Tri iz grada, dvoje iz nastavničkog vijeća te predstavnika Vijeća roditelja i Zbora radnika. Njihov dolazak grad Zagreb košta oko 370 kuna po članu. Ravnatelji škola poručuju da neće biti dodatnih troškova jer se Odbori svakako sastaju na kraju godine. Baš kao i učenici, priznaju da im preporuka remeti planove.

“Djeca, a i roditelji i nastavnici su imali isplanirane aktivnosti, ali naravno vjerojatno će Školski Odbor donijeti odluku da se produzi odmor učenika, ali mislim da je sto na vrijeme trebalo napraviti”, kaže ravnatelj Elektrostrojarske obrtničke škole u Zagrebu Ante Delač.

Sedmog siječnja počinje hrvatski skijaški tjedan jer su cijene i do 30 posto niže.

“Dio klijenata je zasigurno odustao zbog toga nećkanja hoće izvući djecu iz škole, neće izvući iz škole. Možemo reći da je sezona dobra, prošla je bila zaista dobra. Ove godine planiramo rast od 10%, ali možemo reći da je moglo biti i bolje da su ti praznici ranije koncipirani drukčije”, kaže direktorica turističke agencije Nikolina Frklić.

Leona Šiljeg

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari