Pojavio se novi rotor u koji ozbiljno konkurira na tron najsmješnijih prometnih rješenja

Prvotno je bio izveden samo kao žuti krug na cesti što je mnoge posjetilo na sunce ili na smajlić. Neki građani slažu se da promet funkcionira bolje nego do sada, a neki novu situaciju nazivaju – cirkusom

Nisu još prestale šale na račun splitskog rotora, čija je izvedba zabavila Hrvatsku, ali i neugodno iznenadila dio struke, a već se pojavio novi rotor u Trogiru koji ozbiljno konkurira na tron najsmješnijih prometnih rješenja. Prvotno je bio izveden samo kao žuti krug na cesti što je mnoge posjetilo na sunce ili na smajlić, ali iz grada Trogira tvrde kako postoji logično objašnjenje.

Novi kružni tok u Trogiru koji je jučer pušten u promet izazvao je brojne reakcije vozača, ali i onih koji nisu za volanom.

Kružni tok nosi naziv “smajlić”.

Iako ovakvi kružni tokovi i regulacija prometa nisu rijetkost, vozačima u Trogiru očito će, bar prema snimci koja je objavljena, trebati još neko vrijeme da se naviknu da je to “pravi” kružni tok.

Gradonačelnik Ante Bilić ima pak samo pohvale na novu regulaciju.

Drago mi je da je nakon novog mosta Trogir postao poznat po još jednom prometnom rješenju. 🙂 Naš privremeni ‘smajlić’ rotor zaista je – rješenje – isprojektirano i osmišljeno od iskusnih inženjera za smanjenje gužvi na najfrekventnijem raskrižju u gradu za potrebe projekta uređenja trga kod ribarnice koji je u tijeku. Nije poznat kao splitski, ali je za razliku od splitskog zaista privremen, košta točno 18.000 kn i bit će u upotrebi do 1. lipnja kada je rok za završetak novog trga. Rotor je čak prilika da vidimo funkcionira li na ovoj lokaciji gdje ga je mnogo od vas građana zazivalo, a za što nam stručnjaci tvrde da nije dobra dugoročna opcija. Žao mi je što je jučer bilo malo nesnalaženja, ali nastojao sam kroz objavu na svom Facebooku svima to najaviti na vrijeme. U narednim danima preostaje još postaviti horizontalne treptače i ogradu gradilišta. Svakako, neka smo postali viralni i neka se vidi prva od 40 investicija planiranih u ovoj godini”, napisao je gradonačelnik na svom Facebooku.

Neki od građana ispod objave gradonačelnika su komentirali:

“Ovo je cirkus, a ne rotor”.

“Jučer je malo bilo zbunjoze jer nije bilo dovršeno. Danas izgleda i funkcionira puno bolje. Svakako je bolje ovako nego prije. Ako je ikako moguće zadržat ovo rješenje i nakon radova. Uostalom pokazat će vrijeme koliko je bolje.”

“Stavite pitare kao u Splitu.”

“Smajlić mora ostati, već se danas vidi kako je dobro rješenje i ljudi su se u dan skoro navikli.”

Vijesti.hr
Foto: Screenshot Twitter

Više u VIDEOPRILOGU!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari