U SVETOJ NEDJELJI

Video | Posjetili smo gradilište Rimac automobila: ‘Ovo je investicija u rangu s Pelješkim mostom’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Golemi kompleks otvorenog tipa imat će i neuobičajena okupljališta za jednu tvrtku, poput muzeja, veterinara, vrta za povrće kao i testnu stazu za automobile

Američki mediji su ga prozvali jednim od tri nezaustavljiva svjetska poduzetnika! I očito nisu pogriješili jer mu gradilište kampusa kraj Svete Nedjelje nezaustavljivo raste svega 4 mjeseca od početka gradnje.

Golemi kompleks otvorenog tipa imat će i neuobičajena okupljališta za jednu tvrtku, poput muzeja, veterinara, vrta za povrće kao i testnu stazu za automobile.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Glavni inženjer najvećeg gradilišta u Hrvatskoj je, zanimljivo, upravo iz Svete Nedelje, a kako napreduju radovi provjerio je RTL-ovom reporteru Boris Mišević.

Više pogledajte u video prilogu RTL-a:

Gradonačelnik Svete Nedjelje Dario Zurovec kazao je kako je u svega nekoliko mjeseci već postavljena cijela betonska konstrukcija i temelj te se već polako montira krov.

“Projekt je specifičan po visini investicije. Mi tu govorimo o milijardama koje su neke i došle iz EU fondova. Ono što je dodatni benefit za našu zajednicu, ali i cijelu Hrvatsku je to što će ovdje biti zaposleno više tisuća ljudi. Prvenstveno moramo gledati na gospodarstvo. Ljudi trebaju imati gdje raditi i kod kvalitetnih poslodavaca”, rekao je gradonačelnik.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Zurovec kaže kako je ovo sigurno jedan novi gospodarski početak i prekretnica za Svetu Nedjelju, ali i cijelo hrvatsko gospodarstvo.

“Ovo je investicija u rangu s Pelješkim mostom tako da je sigurno jedna od najznačajnijih ikada u Hrvatskoj”, tvrdi gradonačelnik.

Svi izvođači radova, radnici, strojevi te cijela je mehanizacija hrvatska. “Zbog toga će se cijeli ekonomski kotač dodatno pokrenuti”, kazao je gradonačelnik Svete Nedjelje, izvještava   RTL-ov reporteruBoris Mišević.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari