Potpredsjednica Vlade Martina Dalić: ‘Porezne obveznike ovo neće koštati’

Idi na originalni članak

‘Glavni prioritet su mali proizvođači, mali poljoprivrednici i dogovor s ostalima”

Oglas

Gošća RTL Direkta bila je potpredsjednica Vlade Martina Dalić. Tema razgovora bio je, naravno, Agrokor.

Tko upravlja Agrokorom – Tony Alvarez ili Toni Ramljak?

Ante Ramljak.

Ali, gospodin Alvarez očito ostaje u Agrokoru. Vodit će restrukturiranje, bit će savjetnik Ramljaku ili što?

Što se tiče gospodina Alvareza odnosno tvrtke Alvarez i Malans, gospodin Ramljak je danas kazao da će se u vrlo kratkom roku ustvari provesti jedno malo natjecanje, poziv prema svim najznačajnijim svjetskim tvrtkama u restrukturiranju i temeljem njihovih ponuda izabrat će se tokom ovog tjedna tvrtka koja će biti savjetnik za restrukturiranje.

Ali, nije li logično da to odmah ostanu Alvarez i Marshal s obzirom da su tamo u Agrokoru već mjesec, dva dana, već su skenirali bilance, veš znaju nešto više od nekoga tko dolazi sutra ili preksutra.

Pa teško je sada u ovom trenutku reći zbog toga što naravno treba vidjeti tko kakve ugovore uopće ima, o čemu se tu radi. Međutim, ono što je nama važno je da se proces izvanredne uprave odvija po zakonu, a zakon propisuje da izvanredni povjerenik ima savjetnika za restrukturiranje i taj savjetnik mora biti tvrtka svjetskoga glasa, mora imati svjetske reference i naravno mora raditi za korist efikasnosti cijeloga procesa i pod vodstvom izvanrednog povjerenika.

Ima li kakvog jamstva da će taj novac, u dan-dva, doista doći Agrokoru?

Mi smo danas imali sastanak s bankama, bankari su i javno potvrdili svoju namjeru i spremnost da financiraju potrebe ovoga tjedna do 150 milijuna eura, dostavili su uvjete. Tijekom popodneva i večeri ti su uvjeti razgovarani i pregovarani između povjerenika i banaka i ja stvarno očekujem da sutra ujutro imamo te uvjete dogovorene i da proces dobivanja toga kredita koji će onda omogućiti mirenje likvidonosnih problema, naravno isplatu plaća bude dovršen sutra.

Što je još rekla potpredsjednica Vlade Martina Dalić pogledajte u videu.

Zoran Šprajc

Exit mobile version