Potresna ispovijest pretučenog umirovljenika: ‘Da sam imao pištolj, ubio bih svu trojicu’

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Jedan me počeo lupati, najprije po glavi. Kada sam se digao, bacio je stolicu na mene, ispričao je Evelino Vale

Pulski umirovljenik, 67-godišnji, Evelino Vale opisao je nevjerojatno bezobziran i brutalan napad trojice mladića na njega jučer ujutro na terasi jednog kafića na Danteovom trgu u centru Pule gdje je za vlasnike kafića čuvao inventar.

Na pitanje kako ste, Evelino je rekao: “Nikako”. Potom je opisao brutalan napad mladića.

“Najprije me je lupao po glavi”

“U 6:10 sati, 6:15, došli su njih troje i počeli ljuljati hrvatsku i istarsku zastavu. Ja sam im rekao, ‘dečki, molim vas, pustite zastavu na miru i idite svojim putem’. Ovaj jedan je pitao kada će se otvoriti kafić i otišao pogledati tamo. Ja sam mu rekao u 8.30h. Nakon toga su otišli i nakon sat vremena su se vratili. Jedan me počeo lupati, najprije po glavi gdje se vidi jedna čvoruga, a potom i iza. Kada sam se digao, bacio je stolicu na mene. Kad sam bježao, onda sam tamo pao dolje pa su me počeli lupati s cipelama” rekao je Vale te rekao kako je tada prvi puta vidio napadače.

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

“Ranije mi ništa nisu rekli i bez riječi su me počeli mlatiti. Stavili su kapuljaču na sebe i počeli me mlatiti”, rekao je Vale te dodao da je potom pobjegao prema zaštitaru Pošte jer se nada da će ga on zaštititi jer ima pištolj.

“Da sam imao pištolj ubio bi ih svu trojicu na licu mjesta”, kazao je umirovljenik. Otkrio je da su mu slomljena tri rebra i da mu je slomljena ruka i dodao je da ga je strah i da je ovu noć slabo spavao.
I.Kri

Više u VIDEOPRILOGU: